Important

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Salarii decente pentru cadrele didactice din România!”

Eliminarea prevederilor privind salarizarea profesorilor din Legile Educației a fost cerută imperativ și obținută de PSD. La propunerea PSD, componenta de salarizare a cadrelor didactice va fi scoasă din proiecte și va face obiectul unei inițiative legislative distincte.

„Educația este o componentă majoră, aș putea să spun chiar esențială pentru noi ca societate. PSD consideră extrem de importante aceste proiecte de legi privind Educația, vrea o dezbatere temeinică și insistă pentru garantarea unui acces deplin și egal al tuturor copiilor la educație, combaterea abandonului școlar și alinierea studiilor la cerințele reale ale pieței muncii. Prin salarizarea decentă a dascălilor din România putem elimina o mare parte dintre inechități”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020. În proiectul legii Educației, în forma apărută în luna ianuarie 2023, apărea un singur articol care prevede salarizarea profesorilor, legat de salariul mediu brut pe economie.

„Trebuie să analizăm cu foarte mare atenție atât impactul bugetar pe care îl vor avea aceste majorări cât și precedentul creat în raport cu celelalte categorii de bugetari. Putem emite declarații populiste legate de creșterile salariale, dar trebuie să fim foarte atenți ce ne asumăm”, a mai punctate Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Te-ar putea interesa si

PRELUARE DIRECTMM: : Interviu cu Ionuț Ahrițculesei, maramureșeanul în vârstă de 34 ani care activează la CERN. Este primul pompier român din organizație!

Redactie

PREVENIREA VIOLENŢEI DOMESTICE: 500 de afişe distribuite de poliţişti în Maramureş în Campania Bright Sky

Redactie

Percheziție domiciliară în Baia Mare. Ţigări de contrabandă de 1.440 de lei, găsite la o băimăreancă

Redactie

1 mesaj

NELU BUZURĂ februarie 22, 2023 at 9:11 pm

Tot timpul se cere salari mari pentru profesori și medici , dar ați cerut vre-o dată sporul de 15 % pentru angajati ai persoanelor cu handicap grav?
Știți că sunt legi și HG în acest sens și nu se respectă? ?
În jumate de romanie se primește sporul de risc de 15% prevăzut de legea 153/2017 și HG 153/2018 , și mai sunt și alte HG care susțin acest spor , dar nu îl primim , sindicatul cartel alfa ,minte pe cei înscriși ,că v-a da primările din județul maramureș în judecată , povestea este de prin 2018-2019 , și nimic ,măcar eu nu sunt înscris în SINDICAT după ce am descoperit relațile de prietenie a lui FLORIN HOSSU cu primari din județ, nici DVS GHEORGHE ȘIMON ,nu vă văd să faceți ceva , ați făcut o lege birocratică pentru a obține sporul de 15 % spor de risc , practic primari trebuie să anunțe DSP pentru a vizita la domiciliu angajati pentru persoanele cu handicap grav , dar trebuie plătit DSP ,din fondul primariei , iar primarile nu vor că nu le ajung bani pentru popi ortodocși care în fiecare an primesc sume frumoase de bani sau lemn de foc , nu ați putut face legea să intre direct la salariu fară birocrație ?
DOMNULE GHEORGHE ȘIMON ???
Legea e făcută prost de PSD ÎN 2017 LEGEA 153 ȘI HG 153/2018 .

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.