BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV FOTO/ ALERTĂ MAXIMĂ ÎN MARAMUREŞ: Un ucrainean arestat preventiv la domiciliu a evadat

Au trecut 24 de ore de când un bărbat de 34 de ani, cetăţean ucrainean, aflat în arest la domiciliu, după ce a omorât un om, este de negăsit. Conform surselor noastre, poliţiştii băimăreni aveau obligaţia să-l verifica zi de zi, la ore diferite, dacă bărbatul respectă măsura arestului la domiciliu.

Precizăm că în 22 mai 2022, deşi era beat criţă, s-a urcat la volanul unui autotren, cu care s-a răsturnat la Seini peste un localnic care se afla pe trotuar.

Iniţial ucraineanul fusese arestat preventiv, însă după 6 luni magistraţii au dispus înlocuirea acestei măsuri cu una mai blândă, arestul la domiciliu. Ieri după-amiază un echipaj al poliţiei s-a prezentat la domiciliul acestuia pentru a-l verifica, însă nu a fost găsit. Imediat a fost dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră. Nimeni nu ştie până la această oră unde s-ar putea afla.

CE SPUNE IPJ MARAMUREŞ

Ieri, 02 martie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale în timp ce efectuau verificări cu privire la respectarea măsurii arestului la domiciliu de către un bărbat de 34 de ani de cetățenie ucraineană, au constatat faptul că acesta a părăsit fără încuviințarea instanței, locuința unde executa măsura arestului la domiciliu.

Bărbatul se afla în arest la domiciliu în urma comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, fapte săvârșite în data de 22 mai 2022.

În cauză, polițiștii au extins cercetările și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare.

Judecătoria l-a condamnat la 3 ani și 4 luni de pușcărie

În 17 februarie a fost condamnat de Judecătoria Baia Mare: ”În baza art.38 alin.2 Cod penal și art. 39 alin. 1 lit.b Cod penal, instanța va aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 8 luni închisoare, la care se va adauga 8 luni închisoare, reprezentând sporul obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă, pedeapsa rezultată stabilită fiind de 3 ani și 4 luni închisoare, care se va excuta în regim de detenție.

În temeiul art. 45 alin. 1 și alin 5 Cod penal, aplică inculpatului, alături de pedeapsa principală, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce autovehicule, prevăzută de art. 66 alin. 1 lit. i Cod penal, pentru o perioadă de 3 ani începând cu data executării sau a considerării ca executată a pedepsei prinicipale, cât și pedeapsa accesorie prevăzută de art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. i Cod penal.

În baza art. 399 alin. 1 Cod procedura penală, menține măsura arestului la domiciliu, luată față de inculpat prin Incheierea penala nr. 122/CCP/10.10.2022 a Tribunalului Maramures, apreciind ca temeiurile care au stat la baza luarii si mentinerii acestei masuri subzista, dispozitie executorie conform prevederilor art. 399 alin. 4 Cod procedura penala.

În temeiul art. 72 alin. 1 Cod penal, deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii, arestului preventiv si a arestului la domiciliu, incepand cu data de 23.05.2022, la zi.”

Sentința a fost atacată cu apel, care urmează să se judece la Curtea de Apel Cluj” ne-au transmis colegii de la www.clujust.ro.

CITEŞTE ŞI

Te-ar putea interesa si

INFRACŢIUNI RUTIERE: Dosar penal pentru o maramureşeancă de 61 de ani, prinsă la volan sub influenţa băuturilor alcoolice

Vasile Dale

In vecini: Un sofer din Viseu de Sus a distrus trei masini. Doua persoane ranite (foto)

Vasile Dale

DN18 pasul Hera. Două autoturisme s-au ciocnit iar o șoferiță de 18 ani din Poienile de Sub Munte a părăsit locul accidentului. Nu avea permis de conducere

Vasile Dale

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.