BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV VIDEO: Lemn tăiat legal sau ilegal la ȘATRA? Buștenii transportați cu TIR-urile pe un drum recent reabilitat dar interzis pentru vehicule peste 7,5 tone

Astăzi vă prezentăm un caz pe care cititorii noștri ni le-au semnalat după ce în 4 martie 2023. Culmea este că până să nu punem întrebări despre stadiul verificărilor nimeni nu a mișcat un deget. Imediat după ce am cerut detalii despre caz, polițiștii s-au deplasat la fața locului. Și nu doar ei, ci și primarul orașului Tg Lăpuș împreună cu mai multe persoane.

Dacă lemnul este exploatat legal, să spunem, rampa unde sunt scoși buștenii din pădure nu este semnalizată. Prin urmare nu este legală. Apoi transportul buștenilor s-ar face cu vehicule mult peste limita celor 7,5 tone care pot circula pe respectivul drum reabilitat recent din bani publici!

Ce s-a sesizat
”Solicit să verificați modul de exploatare a masei lemnoase din cadrul UP II Șatra, în vecinătoatea pădurii proprietate a mamei mele, la marginea drumului care face legătura între satul Dumbrava și mănăstirea Șatra.

Fac prezenta sesizare deoarece am constatat că în locul din care se exploatează sunt mai multe cioate care nu au marcă, iar aborii tăiați sunt trași pe drumul asfaltat și depozitați la marginea acestuia într-o rampă care nu are niciun fel de afișaj, iar transportul masei lemnoase se face cu un vehicul Scania, de mare tonaj (aproximativ 30 tone), iar pe porțiunea respectivă de drum există o restricție de tonaj stabilită de Consiliul Local și semnalizată prin indicator rutier amplasat la intrarea pe drumul în cauză.

Vă rog să verificați cele semnalate de mine, iar dacă veți constata abateri de la prevederile legale, să dispuneți măsurile convenite pentru a stopa eventuale încălcări ale legii pe viitor.

De asemenea vă rog să-mi comunicați cele constatate, dar și măsurile luate, pe emailul… ” se precizează în sesizarea transmisă Gărzii Forestiere Cluj, IPJ Maramureș și Primăriei orașului Târgu Lăpuș.

Suntem tare curioși cum se va soluția această sesizare. Noi vom urmări cazul și o să revenim cu concluziile organelor de anchetă! Nu acuzăm pe nimeni, doar cerem ca Biroul Delicte Silvice din cadrul IPJ Maramureș să verifice aceste aspecte. Acesta este rolul lor esențial, de altfel.

Te-ar putea interesa si

COD ROŞU LA GRANIŢĂ: 720 minute şi coloane de 15 km pentru a ieşi din România

Redactie

CAUTARI DISPERATE: BARBAT DISPARUT IN PADURILE DIN ZONA BLIDARI-FIRIZA (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Foto – A INTERVENIT SMURD-ul. Bărbat găsit căzut în stradă în Baia Mare

Vasile Dale

3 mesaje

Calin martie 8, 2023 at 11:12 am

Vezi sa nu ! Daca aveau minte , aruncau 1 kg de cuie pe drum , faceau camioanele pana , si apoi chemau organele interesate de aceasta problema ! Asa , ii prindeau in flagrant !!!

Raspunde
Lex martie 8, 2023 at 1:37 pm

Normal. Daca eu umblu fara rovienieta o zi sau mi-o expirat trusa de prim ajutor ma umfla de amenzi, daca ei merg cu camioane de 30 de tone pr drum de 7.5 se fac toti ca ploua.

Raspunde
Adi martie 19, 2023 at 10:17 pm

Nu căutați lemnul..Au venit extratereștri noaptea, au taiat lemnul cu laserul ,nu altfel si l-au transportat cu O.Z.N.urile in maximă siguranță fata de autorități.Am glumit.Autoritatile din zona trebuie trase la răspundere.Garantat se stie unde este lemnul.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult