BREAKING NEWSEveniment

VIDEO: Secția pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare ocupată în proporție de 60%

Răcelile, virozele și mai nou enterocolitele dau mari bătăi de cap copiilor. Cu toate acestea, puțini dintre micuții pacienți ajung să fie internați în spital din cauza acestor probleme de sănătate.

În plin sezon al răcelilor, copilașii din categoria 6 luni – 5 ani sunt printre cei mai vulnerabili. Micuții pacienți sunt aduși de părinți la urgența sau ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare în special cu viroze respiratorii. Puțini dintre aceștia însă ajung să fie internați în spital, fiind depistați cu forme mai severe de boală. De altfel, potrivit informațiilor oferite de conducerea unității spitalicești, gradul de ocupare al secției de Pediatrie este în momentul de față de 60%.

”Sunt problemele specifice anotimpului. Suntem într-o zonă de prezentări normale la secție, mult în scădere față de perioada Sărbătorilor de Iarnă” a declarat Alexandru Oros, manager Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Pe lângă răceli au început să apară tot mai des și cazuri de enterocolită. Multe dintre ele sunt însă forme ușoare, care nu necesită îngrijiri spitalicești. Deocamdată, din totalul copiilor consultați în UPU, doar aproximativ 10% au suferit de acestă afecțiune, iar cifrele nu sunt alarmante, spun oficialii Spitalului Județean.

Un semnal de alarmă ar fi o medie de 30% a cazurilor de enterocolită, mai precizează conducerea spitalului, însă deocamdată nu este cazul de așa ceva. Părinții sunt sfătuiți să apeleze în primul rând la medicul de familie sau din ambulatoriul de specialitate și abia apoi, dacă problemele persistă să vină cu cei mici la urgență.

Sursa: Plus TV Maramureș.

Te-ar putea interesa si

VIDEO / ALERTĂ AZI-NOAPTE ÎN BAIA MARE: Polițiștii au pornit în căutarea unui tânăr beat și drogat la volan

Redactie

Doi pietoni accidentați pe o trecere pentru pietoni de pe bulevardul Republicii din Baia Mare (foto) – ACTUALIZARE

Vasile Dale

MOARTE CUMPLITĂ: Un bărbat din Săliştea de Sus a murit strivit sub o căruţă

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.