BREAKING NEWSEvenimentTara ChioaruluiTara Codrului

FOTO: Biciclist accidentat la intrare în Buzești. Doi șoferi beți criță prinși circulând prin Buciumi și Finteușu Mare

Un accident rutier s-a produs ieri la intrare în localitatea Buzești. Un biciclist a fost lovit de un autoturism. La fața locului au intervenit echipaje ale poliției Fărcașa, dar și două echipaje SMURD.

Ieșean depistat în trafic fără permis de conducere și sub influența alcoolului

Sâmbătă, 11 martie, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș, aflați în serviciul de patrulare și control al traficului rutier pe D.N. 1C, în localitatea Buciumi, au oprit pentru verificare un autoturism, condus de către un ieșean în vârstă de 51 de ani, înregistrat cu aparatul radar montat pe autospecială, circulând cu o viteză de 102 km/h.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean Baia Mare în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În continuare, se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Tânăr de 18 ani cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni rutiere

Ieri, 12 martie a.c., polițiștii din Șomcuta Mare au depistat în localitatea Finteușu Mare, pe drumul comunal nr. 72, un motociclu, care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare sau înregistrare și care era condus de un tânăr de 18 ani.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o concentrație de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital în vederea prelevării de probe biologice de sânge, necesare pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei din sânge.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit și faptul că tânărul nu este deținător de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Acțiuni pentru prevenirea faptelor comise la regimul rutier

Săptămâna trecută, polițiștii maramureșeni au executat acțiuni pe linie rutieră, în vederea prevenirii și combaterii faptelor ce se comit la regimul rutier și a producerii accidentelor rutiere.

Astfel, polițiștii cu atribuții pe linie de rutieră au aplicat 935 de sancțiuni contravenționale conform prevederilor O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de peste 393.000 de lei. Din totalul sancțiunilor, 255 au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat limita legală de viteză, în valoare de peste 175.000 de lei.

În urma neregulilor constatate, ca măsuri complementare, polițiștii rutieri au reținut 81 de permise de conducere, 44 de certificate de înmatriculare și au fost înregistrate 13 dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

Te-ar putea interesa si

INSTANŢA A DECIS: Băimăreancă arestată la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile pentru trafic de droguri

Vasile Dale

ATENŢIE LA MATERIALE PIROTEHNICE: Bărbat din Săcălăşeni, rănit după ce s-a jucat cu o petardă neexplodată. Fetiţă de 11 ani accidentată tot de o petardă

Redactie

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ: Asociația Composesorală Borșa a obținut în justiție dizolvarea Asociației Composesorală CISLA!

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.