BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

VIDEO: Plictisiți de moarte inspectorii DVSA Maramureș nu au găsit nicio neregulă la abatorul din Ardusat. Află toate explicațiile

Revenim la subiectul prezentat duminică după ce foști angajați ai unui abator din Ardusat ne-au trimis imagini video înregistrate în unitatea comercială respectivă, imagini care arătau șoareci morți sau o pisică ce era prin preajma carcaselor de porc tăiate.

Cu toate că încă de ieri am cerut un punct de vedere reprezentanților Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DVSA) Maramureș nimeni nu s-a sinchisit să ne răspundă. Era duminică, zi liberă pentru bugetari.

Astăzi dimineață colegii noștri de la PLUS TV Maramureș s-au dus la sediul DVSA Maramureș. Acolo stupoare: toți ”se fofilau” în a da explicații. ”Vă dăm un comunicat de presă scris”. Domnilor noi suntem televiziune, dorim interviu video. ”Eu nu prea știu că am fost în concediu. Și eu abia am revenit din concediu. De ce eu? De ce nu cei care au fost în control. Eu abia m-am văzut cu domnul Todoran, care abia a ieșit în pensie”. Au fost câteva dintre propozițiile rostite de șeful DVSA, de adjunctul lui, de purtătorul de cuvânt. Într-un final ne-au citit comunicatul de presă ce l-au scris.


S-au autosesizat, dar nu au găsit nimic

”În urma apariției în spațiul public a unor imagini privind nerespectarea condițiilor de igienă într-un abator din județul Maramureș, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor s-a autosesizat și a dispus imediat un control la societatea în cauză.

În urma verificărilor inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor la fața locului s-a constatat că cele sesizate nu se confirmă în sensul în care:

-condițiile de igienă sunt respectate;

-unitatea dispune de filtre vestiare funcționale,

-toaleta prezentată în imagini nu a fost identificată ca aparținând unității de abatorizare;

-unitatea dispune de echipă autorizată pentru efectuarea acțiunilor DDD, dovada efectuării acțiunilor DDD fiind puse la dispoziția inspectorilor DVSA Maramureș de către admninistratorul unității, nu a fost identificată prezența rozătoarelor sau a altor animale și nici a urmelor sau excrementelor provenite de la acestea;

Au fost verificate spațiile de producție și depozitare și s-a constatat că la data și ora controlului nu există deficiențe, asigurându-se condiții corespunzătoare de igienă și temperatură.

Administratorul societății consideră că imaginile apărute în social-media provenit de la un fost angajat cu care se află în conflict motiv pentru care se va adresa instituțiilor abilitate ale statului” transmite directorul executiv DVSA Maramureș, Crișan Dănuț.

Noi am încercat să discutăm și cu reprezentantul unității respective însă acesta nu a dorit să facă niciun fel de declarații pe camera video.

Conform foștilor angajați imaginile video ar fi fost înregistrate săptămâna trecută (imaginile în care apare o pisică pe lângă carcasele de porc) iar celelalte imagini ar fi fost înregistrate în cursul anului trecut. Mai mult, aceștia ne-au transmis o altă înregistrare video în care li s-ar spune ce să facă cu niște carcase de porc care ar prezenta mai multe probleme.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

RADARE ÎN CASCADĂ: 198 de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

Vasile Dale

PRIN VIOLENȚĂ: Un bărbat a fost arestat preventiv după ce a comis o tâlhărie la primele ore ale dimineții în Baia Mare

Vasile Dale

13 polițiști maramureșeni au jurat credință și vor intra în slujba cetățenilor

Vasile Dale

1 mesaj

Antena24.ro martie 13, 2023 at 6:21 pm

Asa da fain de ei oare sa fie vorba de ceva mita?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult