BREAKING NEWSImportant

Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice din Senat: ”Fără săli cu jocuri mecanice la mai puțin de 300 de metri pietonali de școli. Elevii trebuie protejați de tentațiile care produc dependență și poate afecta viitorul lor! ”

Plenul Senatului a votat proiectul de Lege pentru modificarea OUG nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, lege care prevede că nu se pot obține autorizații pentru jocurile de noroc la o distanță mai mică de 300 de metri pietonali de școli, locuri de joacă, bănci, asezăminte culturale sau religioase.

Potrivit proiectului de lege care merge la promulgare, pentru obținerea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc, operatorii economici trebuie să facă dovada că spațiul propus îndeplinește următoarele criterii:

  • nu este situat în incinta unităților de învățământ sau pe o rază de 300 m pietonali, inclusiv de campusurile aferente acestuia;
  • este la o distanță minimă de 300 de metri față de locuri de joacă pentru copii, zone definite ca fiind orice spațiu închis sau în aer liber destinat utilizării de către copii;
  • este la minim 300 de metri de sediul instituțiilor de credit sau a unor instituții financiar nebancare, așezăminte de cultură, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în perimetrul delimitat destinat acestora.

Conform noilor reglemntări, agenții economici care organizează jocuri de noroc au la dispoziție un an să se mute din sediile actuale, perioadă ce curge din momentul în care legea intră în vigoare.


“ Mă bucur că astăzi în Senat ne-am manifestat ca o singură voce și am acționat în interesul românilor. Jocurile de noroc generează consecințe negative importante asupra categoriilor vulnerabile și mai ales asupra viitorului copiilor noștri. Trebuie să îi protejăm pe cei care cad pradă tentațiilor, în special pe copii, iar legea adoptată reglementează acest lucru. Fără păcănele la mai puțin de 300 de metri de școli devine o realitate”, a menționat președintele Comisiei juridice din Senat, senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Un tânăr din Nistru urmărit de poliție prin Baia Mare? Avea permisul suspendat iar în mașină s-a găsit un dispozitiv folosit pentru consumul de stupefiante (actualizare)

Vasile Dale

Cadou din partea Ștrandului Tășnad, pentru toți turiștii din acest an „E felul nostru de a le mulțumi”

Vasile Dale

ATENŢIE LA CONTURILE BANCARE: Doi băimăreni s-au trezit fără bani în conturi

Redactie

1 mesaj

Liber martie 14, 2023 at 2:47 pm

In Borsa sunt ca ciupercile dupa ploaie. Acum a mai deschis una langa scoala. Mai este una langa liceu, langa banci amanete, plin de baruri. Bine ar fi ca aici s ar inchide toate.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult