Important

Vreme deosebit de rece zilele următoare

Atenționările cod portocaliu și cod galben de ninsori au fost prelungite. ANM anunță frig și strat de zăpadă.

În acest moment, o informare meteorologică este în vigoare în țara noastră de vreme deosibit de rece, predominant ninsori și intensificări ale vântului.

Astfel, până sâmbătă, 8 aprilie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8…12 grade sub mediile multianuale.

În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în sudul și estul țării, precum și la munte.

Cod galben de vânt
O atenționare meteorologică cod galben a fost emisă și pentru ziua de 5 aprilie, între orele 05:00 și 23:00.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55…65 km/h.

Cod galben de ninsori
O altă atenționată cod galben de ninsori și strat de zăpadă a intrat în vigoare astăzi, 5 aprilie, până mâine, 6 aprilie, ora 14:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20…25 l/mp.

Cod portocaliu de ninsori abundente
Atenționarea cod portocaliu de ninsori abundente, viscol și strat consistent de zăpadă va rămâne în vigoare, de asemenea, până joi, ora 14:00.

În județele Botoșani, Iași și Vaslui, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…75 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30…50 l/mp.

Te-ar putea interesa si

LINIE SILVICĂ: Transportul și comercializarea materialelor lemnoase, în vizorul poliţiştilor

Redactie

Băimărence identificate imediat de polițiști după ce ar fi furat o sumă de bani

Redactie

Alături de o echipa dedicată și capabilă, vom reuși – Ancuța-Rafila Cupșa-Manlup – Candidat la Camera Deputaților din partea Partidului PRO România

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.