Tara Chioarului

Cursuri de lucrător comercial la Remeţi pe Someş

“În aceste zile am sprijinit derularea unor cursuri de calificare pentru ocupaţia de lucrător comercial. Cursurile au avut loc în grădiniţa din satul Remeţi pe Someş şi fac parte dintr-un proiect al Centrului de Cercetare şi Formare al Centrului Universitar Nord din Baia Mare, finanţat prin fonduri europene (Fondul Social European prin Programul Capital Uman).

De ce este important un asemenea proiect şi ce schimbă el în viaţa de zi cu zi?

Absolvirea cursurilor de formare permite persoanelor care nu au nicio calificare să poate fi încadrate prin contract de muncă pe ocupaţii mai bine plătite, chiar dacă şi cu puţin, decât muncitorul necalificat. Persoanele fără calificare sunt încadrate, de obicei, ca muncitor necalificat, plătit cu salariul minim pe economie.

Continuăm să facem orice ţine de primărie pentru a sprijini, chiar şi cu puţin, creşterea şanselor de acces la locuri de muncă mai bine plătite pentru cetăţenii comunei Mireşu Mare. În măsura în care apar cereri de derulare de asemenea cursuri de la agenţii economici sau centrele de formare, le vom acorda tot sprijinul”, spune Ioan Mătieş, primarul comunei Mireşu Mare.

Te-ar putea interesa si

Somcuta Mare: La furat de lemn cu mic cu mare in padurea Fersig

Vasile Dale

FOTO/VIDEO: Inundații la Văleni. Nori incredibili în Baia Mare. Oamenii avertizați să fugă prin RO/ALERT

Vasile Dale

EXCLUSIVITATE: POPULAȚIE DE CĂPRIORI ȘI IEZI DECIMATĂ DE CÂINII LOCALNICILOR ȘI DE MAIDANEZII DIN IADARA ȘI STEJERA (IMAGINI FOTO ȘI VIDEO ȘOCANTE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.