BREAKING NEWSEvenimentImportantMaramuresul Istoric

Romanian Business Leaders lansează programul „Antreprenorești – Adoptă un Sat” în Maramureș

Romanian Business Leaders, filiala Maramureș, în parteneriat cu Asociația Țara Faină și Asociația Culturală SunRai organizează în 21 Aprilie 2023, conferința ”Antreprenorești – Mentalitate antreprenorială in zona rurală”, în localitatea Sârbi, comuna Budești. Evenimentul se va desfășura la Căminul Cultural đin Budești, cu începere de la ora 9:00, și marchează lansarea programului “ANTREPRENOREȘTI – Adoptă un Sat” în Maramureș. 

Obiectivul evenimentului este de a iniția un dialog cu toți cei interesați de antreprenoriat și dezvoltarea regiunii, locuitori ai satului Sârbi și ai comunei Budești, prin care să generăm mai multe soluții și oportunități pentru dezvoltarea staului Sârbi, alături de invitații din comunitățile Antreprenorești din țară.

Satul românesc are un potențial de creștere substanțial dar deficitul de expertiză în management, spiritul antreprenorial slab dezvoltat, lipsa abilităților de capacitare a comunității în zona rurală conduc la o performanță și atractivitate de business scăzute în mediul rural.

Antreprenorești – Adoptă un Sat” este un proiect inițiat în cadrul organizației naționale Romanian Business Leaders care, alături de RePatriot, încearcă să găsească instrumente cât mai bune pentru a stimula antreprenoriatul în mediul rural. 

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile, cu rezervare/ confirmare la numarul de telefon 0743200095.

De ce “Antreprenorești – Adoptă un Sat” în zona rurală, la Sârbi?

Satul românesc poate deveni reperul/ borna de referință a culturii, identității și economiei românești, în contextul dezvoltării și atragerii de investiții și capital uman, într-un spațiu cu potențial extraordinar, România rurală. 

Conform statisticilor recente, depopularea satelor românești și a României este din ce în ce mai îngrijorătoare, numărul migranților ajungând la aproximativ 5 milioane. În acest context, antreprenoriatul rural reprezintă un element principal al reinserției de capital uman și financiar în dinamica comunităților rurale. Dezvoltarea antreprenoriatului, crearea unor ecosisteme antreprenoriale și strategia autorităților locale pentru întâmpinarea și încurajarea dezvoltării economice prin antreprenoriat reprezintă focusul proiectului Antreprenorești – Adoptă un Sat.

“Antreprenorești – Adoptă un Sat” la Sârbi, Comuna Budești din jud. Maramureș, este un proiect inițiat în cadrul Romanian Business Leaders, filiala Maramureș, iar Asociația Culturală SunRai (Maramureș) și-a propus să ajute comunitatea cu instrumente eficiente pentru a stimula antreprenoriatul în mediul rural.

Prin acest proiect se dorește obținerea de rezultate valoroase și modele replicabile în mai multe comunități sătești din România, prin transfer de cunoștințe specifice, mentorat pentru antreprenori și administrația locală, prin sprijinirea identificării potențialului local de dezvoltare culturală și economică, sprijin pentru folosirea cu efect bun a fondurilor europene, suport pentru dezvoltarea capitalului uman necesar unei îmbunătățiri a vieții la țară.

Agenda conferinței “Antreprenorești – Mentalitate antreprenorială in zona rurală”

Prezentatorii întregului eveniment vor fi Lucian Valea, membru RBL, CVO și Co-Fondator SunRai Village, și Manager Proiect “Anteprenorești La Sârbi”, și Prof. Tatiana Cauni, profesor MERITO. 

08:30 – Primirea participanților

09:00 – 09:10 – Cuvânt de bun venit 

• Ciprian Borșan, Președinte Romanian Business Leaders Maramureș și membru în Consiliul Director al RBL

• Paul Habina, director Organizaţia de Management al Destinaţiei Maramureş (CJ Maramureș)

09:10 – 11:00 

Panel despre Anteprenorești în localitățile Vultureni, Corbi și rezultatele de la nivel național.

Invitați Panel : 

• Anca Rarău care este fondator Brandocracy, o platformă-concept care integrează competențe de branding, marketing strategic, customer experience și comunicare. A coordonat alături de colegii din RBL primul branding al unor localități din mediu rural românesc – Vultureni (în armonie cu natura) și Bobâlna (unde curajul face istorie), parte a contribuției Romanian Business Leaders la dezvoltarea mediului antreprenorial de la sate, în cadrul proiectului “Antreprenorești – Adoptă un Sat” 

• Hildegard Brandl, arhitect & antreprenor. Owner al biroului de arhitectura UNITH2B Architects, 20 arhitecti, mai mult de 17 ani de experiență în arhitectură & urbanism cu proiecte în România, Germania, Franța, Venezuela, și Caraibe. Proiectele noastre din România în peste 15 orașe cuprind dezvoltări rezidențiale, educaționale, sportive și medicale de talie medie și mari. Lider al proiectului “Antreprenorești – Adoptă un Sat” lansat de  Romanian Business Leaders, proiect pentru dezvoltarea regională și sinergie rural–urban.

• Mihai Ungurenuș, fondator Livada Bunicului, Inițiator și Fondator “Anteprenorești La Corbi” primul sat adoptat la nivel național, și fondator al “Stonebird Festival” festival de rock în Corbi de Piatră;

• Pop Simion, Primar al Comunei Budești, jud. Maramureș

11:00-11:30 – Coffee Break

11:30-13:30 – Panel 2 ~ LiveTalk – femei maramureșene care schimbă lumea.

* Rodica Nemeș pe care n-ai cum să o uiți odată ce ai întâlnit-o. Poate că mulți o cunoașteți de la Hanul lui Cobâlă, pensiunea în care a reușit să îngrămădească întregul Maramureș autentic. Rodica Nemeș este o femeie simplă, harnică, puternică și curajoasă și nu obosește să-i facă cinste Maramureșului.

* Viorica Rus de la Cabane Rus Budești.

* Simona Pașca Valea, fondatoare Familia 31, companie de animație pentru copii de 8 ani în Sighetu Marmației și co-fondator SunRai Village, un sat de vacanță, centru de călărie și spațiu de joacă în aer liber.

* Andreea Ceterchi care împreună cu soțul ei a dezvoltat de la 0 restaurantul Casa Lu’Dochia și Casa Moroșenilor.

*Mirela Bârz care lucrează zilnic la promovarea culturii maramureșene prin muncă care o depune în calitate de Director al următoarelor muzee și case memoriale din Sighetu Marmației:

Muzeul satului maramureșean “Mihai Dăncuș”

Muzeul Etnografic al Maramureșului “Francisc Nistor”

Muzeul de Istorie-Arheologie

Muzeul de Științele Naturii

Muzeul Culturii Evreiești din Maramureș. Casa Memorială Elie Wiesel

Casa memorială Dr. Ioan Mihalyi de Apșa

Conservări in situ:

Casa memorială Stan Ioan Pătraș, Săpânța 

Casa memorială Dr. Ilie Lazăr, Giulesti 

Casa memorială Vasile Kazar, Vadu Izei

Muzeul școlar, Bârsana 

Casa memorială Dunca Pâțu din Ieud

13:30-15:00 – Networking, degustare de bucate alese maramureșene și tradiționala horincă.

Partener de mobilitate al evenimentului: AUTONOM Rent-a-Car

Parteneri media: TL+ Maramureș, VasileDale.ro

Dacă faceți parte din cei care vor să pună umărul la revitalizarea satului românesc, să evolueze, să învețe și să-și mărească profitul prin metode eficiente de educație antreprenorială, vă așteptăm la conferința gratuită “Antreprenorești – Mentalitate antreprenorială in zona rurală” ce va avea loc pe 21 aprilie 2023, la Budești.

Organizator:

Romanian Business Leaders, filiala Maramureș

E-mail: [email protected]

Lucian Valea

Tel. 0743 200 095

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Urmărit general, găsit mort într-un cort improvizat pe Vf. Solovan (actualizare)

Redactie

CARAMBOL: PATRU MASINI DISTRUSE INTR-UN ACCIDENT PRODUS LA SISESTI (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

RUTIERE: Reţinut de poliţişti după ce băut la volan a făcut accident în Baba, un altul pentru conducere fără permis

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.