BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

Autorul accidentului de la Berbești, în care o tânără de 16 ani din Sighet și-a pierdut viața, arestat preventiv pentru 30 de zile

În noaptea de 14/15 aprilie a.c. a avut loc un accident între localitățile Berbești și Vadu Izei în care au fost implicați patru tineri. Un tânăr de 20 de ani din Oncești se afla la volanul unui autoturism deși se afla puternic sub influența băuturilor alcoolice. Acesta circula cu viteză excesivă și a pierdut controlul volanului, ieșind în decor, autoturismul izbind un gard și oprindu-se într-un cap de podeț.

În urma accidentului, cei patru ocupanți ai autoturismului au fost răniți, cel mai grav rănită fiind Daria C., o tânără în vârstă de 16 ani, elevă la Colegiul Național Pedagogic „Regele Ferdinand”. Aceasta a fot proiectată în afara autoturismului direct prin parbriz, suferind numeroase leziuni. Deși medicii de la Spitalul județean Maramureș au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-i salva viața, tânăra a decedat la câteva zile după producerea accidentului.

Tânărul șofer a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar analizele de sânge au certificat un grad foarte ridicat de alcool în sânge: 2,1 g / litru alcool pur în sânge. Nu știm dacă în urma analizelor de sânge acesta a consumat sau nu și droguri.

Potrivit martorilor, cei patru tineri au participat la o petrecere la o cabană izolată din zonă (un majorat), unde s-ar fi consumat alcool.

Tânărului i s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni: omor din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Pe parcursul câtorva zile tânărul care a provocat accidentul nu a putut fi audiat, având o stare generală de rău și de depresie, fiind internat pentru 1-2 zile la spitalul mun. Sighet la psihiatrie.

În cursul zilei de 21 aprilie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighet prin polițiștii rutieriști din Sighet au făcut presiuni pentru ca tânărul să fie externat și au dispus audierea acestuia și ulterior l-au prezentat în fața instanței (Judecătoria Sighetu Marmației) cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile. Instanța, pe la ora 19:00, a admis cererea procurorului și a dispus arestarea preventivă a lui D.I.O. (dosar nr. 1074/307/2023).

Urmările unui astfel de accident sunt cumplite: o tânără care avea tot viitorul în față a decedat, un tânăr liniștit și respectuos este arestat preventiv și cel mai probabil că va petrece câțiva ani după gratii, două familii distruse complet. Acest lucru ar trebui să dea de gândit tinerilor, mulți dintre ei mari amatori în ale consumului de alcool și / sau droguri, astfel încât o asemenea tragedie să nu se mai petreacă.

Ce spune IPJ Maramureș

Ieri, 21 aprilie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Sighetu Marmației au dispus reținerea pentru 24 de ore a conducătorului auto de 20 de ani din Oncești, care, la data de 15 aprilie a produs un accident rutier pe raza localității Berbești.

Ulterior, acesta a fost prezentat Judecatoriei Sighetu Marmației cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind admisă de instanță.

Articol preluat integral de pe www.sighet247.ro.

Te-ar putea interesa si

În Băiuț o doctoriță vine de două ori pe săptămână. Circa 600.000 de români din 328 de comune nu au acces la un cadru medical

Vasile Dale

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Porci mistreți morți pe Valea Stejerei din Stejera

Vasile Dale

FOTO CITITORI / ACTUALIZARE: ”Am intrat în șanț din cauza lui. Era beat și poliția mi-a spus că doar spre seară vor face razie în zonă!”

Vasile Dale

2 mesaje

Escu aprilie 22, 2023 at 1:39 pm

Degeaba ! Dupa 2-3 ani va fi liber din nou, dar biata fata ….:(

Raspunde
Calin aprilie 22, 2023 at 5:33 pm

Legat cu lanturi ,cate 8 ore , pe zi , de crucea mormantului Dariei !!!!Asta ar trebui sa ii fie pedeapsa !!!!In schimb , in maxim 3 ani , e liber.. sa bea , sa conduca beat , sa ucida din nou !!!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.