EvenimentTara Chioarului

FOTO: Mini-tabără de supravieţuire în natură, dedicată copiilor din Ciolt

Recent, în Ciolt a avut loc o mini-tabără dedicată copiilor, în care au fost instruiţi cum să supravieţuiască în natură. La activităţile desfăşurate în zona La nuc de pe Valea Scăriţei au participat 43 de copii, instruiţi fiind de Bujorel Ciolte.

Teme și activități desfășurate: reguli ce trebuie respectate pe timpul deplasării într-o drumeție; folosirea aplicației și a numărului unic de urgență 112; orientarea în teren folosind telefonul mobil, harta si busola; importanța apei si a hranei într-o tabără sau în natură; măsuri pentru protecţia mediului înconjurător; comportamentul într-o situație de pericol ( semne si semnale); întâlnirea cu animale sălbatice sau domestice; adunarea de pietre pentru focare și a lemnelor, amenajarea unei vetre pentru foc, aprinderea focului prin diferite metode, stingerea focului(beneficii si pericole); confecționarea de ”frigărui” pentru a putea frige mere în foc; reguli de amplasare a cortului și improvizarea unui adăpost temporar; organizarea unui joc cu participarea tuturor copiilor; servirea mesei la „iarbă verde”.

Scopul mini-taberei a fost atins cu succes, copiii fiind foarte interesați de toate activitățile desfășurate, având o participare activă pe tot parcursul acesteia.

După terminarea taberei, președintele Asociației Culturale „Cioltișorul”, Ioan Marchiș, ajutat de secretarul asociației, Alina Dragoș, a oferit fiecărui copil câte o diplomă pentru inițiere în tainele supraviețuirii în natură.

Cu această ocazie atât instructorul în domeniu, Bujorel Ciolte, cât și fotograful activităților desfășurate, Ionuț Ciolte, au fost recompensați cu câte o diploma de excelență.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: Tragedie la Petrova. A murit pe loc după ce s-a răsturnat cu maşina (actualizare)

Vasile Dale

SUPER OFERTĂ EXCLUSIV LA SILENCIO BAIA MARE: Orice produs la 65 lei sau mai puțin (galerie foto)

Vasile Dale

ÎN WEEKEND: Trei accidente rutiere produse pe raza comunei Bârsana

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.