BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

TRAGEDIE LA BERCHEZOAIA (VIDEO): Teodora a fost externată CLINIC SĂNĂTOS din spital dar a murit subit acasă. Cauza decesului: pneumonie!

Astăzi www.vasiledale.ro a discutat cu părinții Teodorei Mihaela, o fetiță frumoasă, născută în 10 aprilie 2023. A venit pe lume perfect sănătoasă având o greutate de 3,2 kg. În 2 mai 2023, Teodora a murit acasă, după ce a fost externată ”CLINIC SĂNĂTOS” din Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Ce spune tată micuței

”Mă numesc Teodora Mihaela și m-am născut la data de 10.04.2023, perfect sănătoasă cu o greutate de 3,2kg.

Dar în urma unor persoane nocompetente care s-au ocupat de mine din ziua nașterii și timp de 10 zile, perioadă în care am fost diagnostica cu un virus(nu știu de care) cel mai probabil luat din spitalul județean din Baia Mare, in urma căruia am făcut pneumonie și ulterior un hamaton(probabil din recoltări de sânge) la nivelul caputului.

Pe data de 18.04 am fost lăsata acasă „sănătoasă” fara sa mai iau alte tratamente. Tot pe aceasta dată mi-am cunoscut frățiorii și restul familiei, mă simțeam relativ bine , si am ajuns la 3.7kg.

In data de 02.05.2023 nu am reușit să ma trezesc, am plecat printre îngerii de unde va veghez cu ochișorii mei albaștrii si știu că părinții mei,

Mama Emilia și tata Cosmin m-au iubit enorm și știu că vor face tot ce este cu putință omenesc că toți cei care au greșit să fie trași la răspundere. Eu va iubesc!” este mesajul publicat de părinții Teodorei.

Ceremonia religioasa de înmormântare va avea loc vineri 05.05.2023, începand de la ora 13.00 in localitatea Berchezoaia.

„A rămas pătuțul gol dar și un gol, în sufletele noastre, imens”

„Dragă nepoțică Teodora Mihaela, drum lin către îngeri !! Ai fost un copil minunat și cuminte !! A rămas pătuțul gol dar și un gol în sufletele noastre imens ! Pare că ceri ajutor. !! Dar nimeni nu a reușit să te ajute, dragă nepoțică !! Nu ai greșit la nimeni cu nimic !”, au scris rudele fetiței pe o rețea socială

Bebeluş mort după externare

„Când i-a luat temperatura a observat că fetiţa avea febră. Mi-a zis că fetiţa are o infecţie. Nu e foarte gravă, ceva bacterie de la dumneavoastră, infecţie de la mamă. Eu aveam analizele. Toate erau în regulă”, spune Emilia Viman, mama fetiţei.

După o sarcină monitorizată pas cu pas şi cu nota 9 la naştere, părinţii nu înţeleg ce s-a întâmplat. Când au văzut că starea fetiţei se înrăutăţeşte, au cerut transferul la Cuj. S-au lovit, însă, de refuzul personalului medical. „Eu motiv de transfer nu am, că e ceva ce facem noi aici. Eu zic să aveţi încredere că va fi bine”, i-a spus medicul.

„Li se părea amuzant chiar. A zis că sigur o să fie bine, ea răspunde”, adaugă Emilia Viman, mama fetiţei. După trei zile de tratament şi opt zile de la naştere, Teodora a ajuns acasă. Părea bine, spun părinţii. Pe 2 mai, însă, fetiţa nu s-a mai trezit. „În momentul în care ne-am trezit dimineaţa şi am văzut că fetiţa noastră era albă la faţă am încremenit, am urlat”, povesteşte Cosmin Viman, tatăl fetiţei. 

În zadar au încercat medicii să o salveze. Acum, părinţii cred că, de fapt, o infecţie luată din spital i-ar fi fost fatală. „În spital erau mai mulţi copii cu branulă la picior, deci erau mai copii infectaţi”, îşi aminteşte Emilia Viman, mama fetiţei.

Ce scrie pe fişa de externare a fetiţei

Însă pe fişa de externare scrie negru pe alb că micuţa ar avea o infecţie de la mamă. Părinții îndureraţi au angajat un expert pentru a participa la autopsie. Din primele concluzii, fetiţa pe care ei credeau că au externat-o sănătoasă ar fi suferit, de fapt, de mai multe boli. „S-a mai constat un lucru. Un hematom care s-a găsit la nivelul capului de care la fel nu ştiam nimic. La fel, de penumonie, nu ştiam nimic”, mai spune Cosmin Viman, tatăl fetiţei. 

Reprezentanţii spitalului spun că ceva s-a întâmplat în perioada în care bebeluşul a stat acasă. „Copilaşul a primit antibiotic în doză mare pentru că a făcut un 39 – 40 temperatură. Lucrurile au evoluat favorabil. Copilul a plecat afebril. Fără semne de infecţie şi cu stare generală bună”, declară Vasile Pop, director medical Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Părinţii au depus plângere la Colegiul Medicilor şi, după înmormântare, vor să dea în judecată spitalul. „Cu ocazia examinării exterioare a cadravului, nu au fost observate leziuni vizibile. Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, spune Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

Trebuie să menționăm că tatăl micuței ne-a declarat astăzi că în urma necropsiei pe certificatul de deces este trecută drept cauza decesului: pneumonie.

Te-ar putea interesa si

VIDEO – NENOROCIRE LA HIDEAGA: UN SOFER A INTRAT CU MASINA IN BARUL DIN CENTRUL LOCALITATII HIDEAGA. PATRU VICTIME (GALERIE FOTO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

FOTO, VIDEO EXCLUSIV: Prăpăd la Berchez. Gospodării inundate şi solarii distruse

Redactie

ULTIMĂ ORĂ: Femeie găsită moartă în casă. Polițiștii la fața locului

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.