Important

Polițiștii maramureșeni printre copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 27 Baia Mare

În data de 02 mai, polițiștii Biroului Siguranța Școlară, Serviciul de Ordine Publică – Grupa Canină, Serviciul Rutier și polițiștii Biroului Rutier Baia Mare, au desfășurat o activitate preventivă la Grădinița cu Program Prelungit nr. 27 Baia Mare, în cadrul Programului ,, Școala Altfel”.

Astfel, cei mici au avut ocazia să-l vadă îndeaproape pe patrupedul ,,Snow”, un câine prietenos și îndrăgit de toți copiii. Alte atracții au fost autovehiculele din dotarea poliției, respectiv motocicleta, autospeciala și laboratorul mobil de prevenire.
În cadrul activității, copiii au aflat ce reguli de circulație trebuie respectate în calitate de participanți la trafic. De exemplu, în calitate de pietoni, trebuie respectate normele legale privind asigurarea la traversarea străzii, semnificația culorii semaforului, dar și a marcajelor și indicatoarelor rutiere.

De asemenea, în calitate de pasageri, celor mici li s-a explicat importanța deplasării în scaunul de mașină, care trebuie adaptat vârstei, greutății și a asigurării lor în aceste scaune.

Preșcolarii au fost foarte curioși cu privire la secretele muncii de poliție, adresând în acest sens întrebări celor prezenți.

Suntem convinși că răspunsurile oferite îi vor face pe mulți dintre aceștia să-și atribuie rolul de polițist în jocurile dintre ei, iar unii își vor dori să ajungă, atunci când vor fi mari, polițiști.

Polițiștii din cadrul I.P.J. Maramureș, vor continua cu astfel de activități în perioada rămasă a anului școlar 2022/2023.

Te-ar putea interesa si

RAZII: Poliţiştii de investigaţii criminale au acţionat în zona târgului auto din Satu Nou de Jos

Vasile Dale

REVELION ÎN SIGURANŢĂ: Poliţiştii maramureşeni, la datorie la cumpăna dintre ani

Vasile Dale

Ce tipuri de bonusuri există în cazinourile online

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.