Important

Mineral Expo Cavnic, expoziţie de bijuterii şi minerale

În perioada 26-28 mai, în baza parteneriatului parafat între Primăria Orașului Cavnic și Asociația Mineral Expo, se desfăşoară prima ediție a evenimentului exclusivist de exprimare a eleganţei, a rafinamentului, a bunului gust, care își propune să promoveze ştiinţa geologiei, patrimoniul cultural mobil şi imobil al României, valorile ştiințifice și Orașul cu cel mai rezonant nume din industria minieră a Maramureșului – Cavnic.
În Sala Sporturilor, între orele 10.00 și 19.00, la Mineral Expo Cavnic își dau întâlnire parlamentari, secretari de stat, oficiali județeni și locali, geologi, gemologi, colecționari ai florilor de mină, bijutieri, artişti, cristaloterapeuți, oameni de afaceri care activează în zona internațională de comerț cu pietre prețioase și semiprețioase.
Deschiderea oficială are loc la ora 10:00, cu participarea prefectului Județului Maramureș, Rudolf Stauder; președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan; primarului orașului Cavnic, Vladimir Petruț; viceprimarului Mircea Nicolae Clonoțchi; reprezentantului Asociației Mineral Expo, Francisc Covaci; directorului Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, Ioan Denuț.
La ora 12.00 va avea loc Conferinţa “Industria minieră din Cavnic. Trecut, prezent și viitor”.
Expoziţia cu vânzare de cristale, bijuterii, pietre prețioase și semiprețioase, flori de mină, se desfăşoară în 26-28 mai, în intervalul orar 10:00-19:00.
Vor putea fi admirate eșantioane reprezentative pentru România aflate în colecţii publice şi private, o incursiune în lista gemelor existente la Cavnic, printre care se numără Cuartz, Marcasit, Aur, Calcita, Gips, Selenit, Fluorit, sau Galenă.
Scopul Mineral Expo Cavnic este de a transpune valorile intangibile ale orașului Cavnic, unicitatea sa mondială, în repere clare al apartenenţei, prin adăugarea unei dimensiuni culturale și turistice în vederea promovării identității oraşului.
În cadrul expoziţiei expune și Muzeul Județean de Mineralogie “Victor Gorduza” Baia Mare. Evenimentul se derulează cu sprijinul Instituției Prefectului Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, respectiv Consiliul Local Cavnic, intrarea la eveniment fiind liberă! Pentru informații suplimentare accesați: Web: www.mineralexpo.ro, E-mail: [email protected], Tel: 0744 – 242.456

Te-ar putea interesa si

25 MAI: Ziua Internațională a Copilului Dispărut și Exploatat Sexual

Redactie

DISPOZIŢIE privind convocarea Consiliului Judeţean Maramureş în şedinţă ordinară

Redactie

POSTURI DE AJUTOR ȘEF DE POST, SCOASE LA CONCURS PENTRU REDUCEREA DEFICITULUI DE PERSONAL

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.