BREAKING NEWSEveniment

Beat criță un șofer a refuzat probele de sânge. Etilotestul a indicat 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat

.Acțiunea polițiștilor din Baia Sprie și Sighetu Marmației

Săptămâna trecută, polițiștii din Baia Sprie au acționat pe drumurile publice pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere în vigoare.

Astfel, au fost organizare filtre rutiere, unde au fost oprite 60 de autovehicule pentru efectuarea de verificări și legitimate peste 70 de persoane.

Pentru încălcarea prevederilor  O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, polițiștii au aplicat 43 de sancțiuni contravenționale, și o sancțiune prevăzută de Legea 132 din 2017. Valoarea amenzilor a depășit 22.000 de lei.

Polițiștii au reținut patru permise de conducere, trei certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe.

În cursul zilei de ieri, polițiștii rutieri și de ordine publică din Sighetu Marmației au acționat pe linia respectării regimului legal de viteză de către conducătorii auto care circulă pe D.N. 18, D.J. 186 și în Sighetu Marmației.

Cinemometrul a înregistrat 24 de autoturisme care nu au respectat viteza legală admisă, și un alt conducător auto care a fost sancționat pentru depășire neregulamentară.

Valoarea sancțiunilor aplicate de polițiștii sigheteni a fost de 16.965 de lei, fiind reținute trei permise de conducere.

A refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge

Un bărbat de 35 de ani din Baia Mare este cercetat de polițiști pentru refuzul sau sustragerea de a se supune prelevării de probe biologice de sânge după ce polițiștii de ordine publică băimăreni l-au depistat la volanul unui autoturism, aflat sub influența băuturilor alcoolice.

În noaptea zilei de sâmbătă spre duminică, bărbatul a condus un autoturism pe bulevardul Unirii din Baia Mare, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, acesta a refuzat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de a se supune prelevării de probe biologice de sânge.

Te-ar putea interesa si

PASUL PRISLOP: Un ucrainean s-a răsturnat cu TIR-ul la Borșa Complex. Traficul a fost blocat şase ore (FOTO)

Vasile Dale

LEGE EGALĂ PENTRU TOŢI: Ofiţerii Direcţiei Anticorupţie Maramureş, amendaţi de poliţiştii locali sătmăreni

Redactie

Maramureșean arestat, după ce a amenințat cu cuțitul angajata unei săli de jocuri și a furat o sumă de bani

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.