BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

ABERAŢIE A LA SIGHET: Flashmob în spatiu public, amendat cu 10.000 de lei direct de primar

Despre cum a fost amendată de primarul municipiului manifestarea dedicată zilei de 9 Mai explică Daniela Onița-Ivașcu, viceprimarul municipiului.

Manifestarea artistică a tinerilor dedicată Zilei de 9 Mai sancționată de însuși Primarul Vasile Moldovan devenit și agent constatator cu AMENDĂ în cuantum de 10.000 lei.
Azi mi-a fost înmânat procesul-verbal de contravenție, prin care Primarul tuturor sighetenilor, Vasile Moldovan, apreciază în calitate de agent constatator că am săvârșit o contravenției, marcând ziua Europei împreună cu un grup de tineri din oraș, implicați în multe activități de voluntariat printr-un flashmob pe Aleea Pietonală din Sighet, fără aprobarea domniei sale deținătorul puterii absolute în oraș.
Considerând ca cea mai mare problemă a Sighetului în prezent este sancționarea subsemnatei cu o amendă în cuantum de 10.000 lei, a încercat cred să își manifeste pe această cale respectul fața de Ziua Europei cănd în toate cele 27 state membre ale Uniunii se organizează o serie de activității dedicate păcii și unității în Europa .
Supărat și frustrat probabil pe interpretarea de excepție la vioară a Odei Bucuriei și implicarea tinerilor cu stegulețe în mână pe linia melodică a cunoscutului Toto Cutugno-Insieme, în loc să ni se alăture și să-i încurajeze pe tineri într-o manifestare artistică cum ar fi fost normal, a apreciat că un asemenea tratament merită tinerii din Sighet: Sancționare.
Așa înțelege domnia- sa să sprijine manifestările cultural- artistice ale tinerilor și sa acorde respect unei zile de importanță națională și Europeană.
Domnule primar, conform dispozițiilor legale” Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural- artistice,sportive, religioase..etc”( art 3 legea 60/ 1991)
Nu o spun eu, o spune legiuitorul, sau dumneavoastră sunteți mai presus de lege??
Gestul dumneavoastră este de râsul- plânsului, și de un penibil nedem de un edil al unui oraș.
Totuși acest gest spune multe ….însă nu veți reuși indiferent de modul abuziv prin care vă exercitați funcția, să ne opriți să ne manifestăm liber, civilizat și elegant, știți de ce ? Pentru că primul rând avem respect, educație, onoare, bun-simț , cei 7 ani de acasă, și respectăm legea.
Așa să ne ajute și să vă ajute Dumnezeu!
P.s Bucuria de pe chipul tinerilor nu o poate amenda nimeni, parte dintre ei tocmai s-au întors dintr-o vizită la Parlamentul European, drept recompensă pentru întreaga lor activitate.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Un maramureşean a ajuns la spital după ce a fost implicat într-un accident rutier la Apa

Redactie

Alianta PNL-USR-Chereches a stabilit majoritatile in CJ si CL Baia Mare

Redactie

SALVAT DE COLEGII DE LA SMURD: Un pompier din Maramureș a încercat să se spânzure

Vasile Dale

4 mesaje

Nicolae mai 17, 2023 at 6:56 pm

Doamna vice primar ,

In primul rind as observa relatia „excelenta” pe care o au doi reprezentanti de frunte a municipiului.
Adevarul il va stabili instanta si sunt curios sa-l aflu.
Dar exemplu e neplacut.Chiar nu ati putut vorbi ,in fond cu seful si colegul dumneavoastra, pentru a evita momentul penibi.

Raspunde
alex mai 18, 2023 at 6:37 am

Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural- artistice,sportive, religioase..etc”( art 3 legea 60/ 1991) Ce adevar sa mai stabileasca? Legea e clara. Singurul lucru penibil e amenda aia.

Raspunde
5533 mai 18, 2023 at 3:29 am

E ușor de spus instanța va stabili ,pînă atunci persoana amendată ,trebuie să scoată bani de avocat dacă merge în instanță , moldovan a fost prefect de maramureș , sunt șcene halucinante de comportament și cu cei din borșa !!
Nu ați văzut ce votați??

Raspunde
Nicolae mai 18, 2023 at 8:32 am

Ramine o chestie jenanta.Dna viceprimar il sfideaza pe dl primar,Ca si doi copii ambitiosi.Am dreptul sa fac ce vreau.
Asa cum spune 5533:’E ușor de spus instanța va stabili ,pînă atunci persoana amendată ,trebuie să scoată bani de avocat dacă merge în instanță , moldovan a fost prefect de maramureș ,
Dna ARE OCAZIA SA DEMONSTREZE PE CHELTUIALA EI CA ARE DREPTATE ,CA INSPIRATIE NU A AVUT.
Nervi , timp , bani ,certuri ,relatii excelente etc.Astea din ambitie .Succes!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.