Maramuresul Istoric

TRANSPORT ILEGAL: Material lemnos confiscat de polițiști la Săpânţa

Ieri, 23 mai, în timp ce polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Sarasău desfășurau o acțiune pe linia combaterii şi prevenirii tăierilor fără drept de arbori şi a transportului ilegal de material lemnos, la ora 17:00, au oprit pentru control, un autocamion care tracta o remorcă, încărcate cu material lemnos, pe raza comunei Săpânța.
La volan a fost identificat un bărbat de 36 de ani din Câmpulung la Tisa, care a prezentat avizele de însoțire a materialului lemnos pentru cantitatea de 12,086 metri cubi încărcătură pe camion și 15,0055 metri cubi încărcătura pe remorcă.
Întrucât încărcătura nu a corespuns din punct de vedere al numărului de bușteni și a existat suspiciunea că volumul materialului lemnos transportat este mai mare decât cel înscris în avizele de însoțire, autocamionul a fost condus la sediul Ocolului Silvic Sighetu Marmației unde s-a procedat la măsurarea materialului lemnos transportat.
Cu aceasta ocazie s-a stabilit faptul că materialul lemnos transportat pe autocamion și remorcă era mai mare cu 8,65 m.c. în valoare de aproximativ 2.200 de lei.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform art.19 alin.2, lit.b, din Legea 171/2010, cu amendă în cuantum de 5.000 de lei şi totodată s-a dispus confiscarea cantităţii de 8,65 m.c. Materialul lemnos confiscat a fost predat în custodia lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Sighetu Marmaţiei.

Te-ar putea interesa si

Geta Nica, născută la Vişeu de Sus, a murit în Italia. Soțul ei are nevoie de ajutor pentru a aduce acasă trupul neînsuflețit

Vasile Dale

EXCLUSIV DOCUMENTE: Bani aruncați în vânt – Direcția Silvică Maramureș prin OS Vișeu a cumpărat o locomotivă bună doar de dus fier vechi. Prețul 120.000 lei, fără TVA

Vasile Dale

GALERIE FOTO: Incendii la Dragomireşti şi Borşa (ACTUALIZARE)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult