BREAKING NEWSRecomandate

ACUZAȚII GRAVE: Sindicaliștii din Învățământ susțin că Inspectoratul Școlar ar forța directorii să suspende contractele de muncă ale greviștilor

Sunt acuze grave în Maramureș pe care sindicaliștii din FSLI le aduc Inspectoratului Școlar Maramureș. Aceștia spun că directorii unităților de învățământ sunt presați să suspende contractele de muncă ale profesorilor care participă la grevă. Și asta acum! Nu la finalul grevei.

Sindicaliștii pun că au cerut un punct de vedere al ITM Maramureș și că suspendarea contractelor se poate face la finalul grevei. Numai că Inspectoratul spune că legea este clară și că aceste contracte trebuie suspendate acum.

”Punctul de vedere al ITM este foarte clar: contractele de muncă se suspendă. Nu puteam să le spun colegilor încălcați legea. Este vorba despre bani și nu ne putem juca cu legea. Sindicatului le-ar fi convenit să nu spun nimic pentru că ei au negocierile lor. Le-am spus directorilor care este situația. Am avut discuții in fiecare zi cu directorii. Școlile încă nu au suspendat deși noi am transmis un mesaj clar. Noi suntem coordonatori și consilieri. Noi le-am sugerat respectați legea. Noi nu știm ce au făcut” susține Mihai Pop, inspector general ISJ Maramureș.

”Așa s-a simțit în teritoriu: ca o presiune din partea Inspectoratului. Ei consideră că au transmis ce prevede legea. Același lucru l-am făcut și noi înainte de a începe greva. În teritoriu așa s-a simțit ca o presiune. Cred că după ședința de ieri s-a mai diminuat pentru că am înțeles că operarea în Revisal se poate și la finalul grevei. Am consultat ITM-ul și am transmis un alt tip de mesaj. Mult mai clar. Știm că este aceeași situație este în mai multe județe” ne-a declarat prof Ioana Petreuș, lider sindical FSLI Maramureș.

Te-ar putea interesa si

FOTO EXCLUSIV – MISIUNE SALVAMONT: O fetiță de 12 ani din Cehia găsită și salvată din munți de un grup de motocicliști din zona Lacului Vinderel

Vasile Dale

VIDEO EXCLUSIV / COD ROŞU – IARNĂ ÎN MARAMUREŞ ŞI SATU MARE: Grindina şi vântul au făcut prăpăd

Redactie

ASOCIAȚIA START BĂIUȚ. Câștigătorii concursului ”Lectura, o călătorie spre oriunde și oricând”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.