BREAKING NEWSRecomandate

ACUZAȚII GRAVE: Sindicaliștii din Învățământ susțin că Inspectoratul Școlar ar forța directorii să suspende contractele de muncă ale greviștilor

Sunt acuze grave în Maramureș pe care sindicaliștii din FSLI le aduc Inspectoratului Școlar Maramureș. Aceștia spun că directorii unităților de învățământ sunt presați să suspende contractele de muncă ale profesorilor care participă la grevă. Și asta acum! Nu la finalul grevei.

Sindicaliștii pun că au cerut un punct de vedere al ITM Maramureș și că suspendarea contractelor se poate face la finalul grevei. Numai că Inspectoratul spune că legea este clară și că aceste contracte trebuie suspendate acum.

”Punctul de vedere al ITM este foarte clar: contractele de muncă se suspendă. Nu puteam să le spun colegilor încălcați legea. Este vorba despre bani și nu ne putem juca cu legea. Sindicatului le-ar fi convenit să nu spun nimic pentru că ei au negocierile lor. Le-am spus directorilor care este situația. Am avut discuții in fiecare zi cu directorii. Școlile încă nu au suspendat deși noi am transmis un mesaj clar. Noi suntem coordonatori și consilieri. Noi le-am sugerat respectați legea. Noi nu știm ce au făcut” susține Mihai Pop, inspector general ISJ Maramureș.
”Așa s-a simțit în teritoriu: ca o presiune din partea Inspectoratului. Ei consideră că au transmis ce prevede legea. Același lucru l-am făcut și noi înainte de a începe greva. În teritoriu așa s-a simțit ca o presiune. Cred că după ședința de ieri s-a mai diminuat pentru că am înțeles că operarea în Revisal se poate și la finalul grevei. Am consultat ITM-ul și am transmis un alt tip de mesaj. Mult mai clar. Știm că este aceeași situație este în mai multe județe” ne-a declarat prof Ioana Petreuș, lider sindical FSLI Maramureș.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO – ÎN LOC DE CĂLĂTORI: Lemn tăiat ilegal transportat cu autobuzul! Polițiștii de la Rutieră au interceptat mijlocul de transport în comun – ACTUALIZARE

Vasile Dale

IPJ Maramureș – ACTIVITĂȚI PREVENTIVE PENTRU O VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ

Vasile Dale

FOTO – FLAGRANT: Cannabis și cocaină dar și peste 40.000 de euro descoperiți în două colete la Sighetu Marmației

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult