BREAKING NEWSEveniment

FOTO – ÎN SFÂRȘIT APLICĂM LEGEA: Un băimărean a fost arestat preventiv pentru că și-a schingiuit câinele

În urma unei sesizări efectuate marți, 6 iunie a.c., cu privire la posibile acte de rănire/schingiuire a unui exemplar canin, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au deplasat într-un imobil de pe strada Petru Rareș, din Baia Mare, în vederea efectuării de verificări. 

Astfel, miercuri, 7 iunie, în urma cercetărilor și activităților întreprinse de polițiști, s-a constatat că un bărbat, de 44 de ani, ar fi deținut un exemplar canin metiș, asupra căruia ar fi exercitat, în mod periodic, acte de violență.

În cauză, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de schingiuirea animalelor, faptă prevăzută de art. 25, alin. 3, lit.b), din Legea nr. 205 din 2004, iar, față de bărbatul de 44 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Acesta urmează să fie prezentat în fața instanței de judecată în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Ce spune Instanța

MĂDĂRAS DĂNUŢ VIOREL Inculpat

Solutia pe scurt:Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 2557/P/2023din 08.06.2023 şi, în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 zile, din data de 08.06.2023 până în 07.07.2023 inclusiv, a inculpatului M.D.V pentru săvârșirea infracţiunii de schingiuire a animalelor, prevăzută de art. 25 alin. 3 lit. b din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, republicată.

Respinge solicitarea apărătorului inculpatului de a se dispune împotriva sa măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08.06.2023, ora 12,30.

A fost chinuit, a strigat, iar polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor l-au auzit și l-au salvat. Prima măsură de arest preventiv din județul Maramureș pentru încălcarea normelor privind Protecția Animalelor

Bărbatul de 44 de ani, care a fost reținut ieri de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Maramureș, fiind reclamat că ar fi exercitat, în mod periodic, asupra unui exemplar canin, acte de violență, a fost prezentat în cursul zilei de azi, la Judecatoria Baia Mare.

Pe numele acestuia a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de schingiuirea animalelor, faptă incriminată de Legea nr. 205 din 2004 privind Protecția Animalelor.

Pentru exemplarul canin a fost emis ordin de plasare în adăpost, acesta fiind predat către o asociație pentru protecția animalelor.

Astfel, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția tuturor deținătorilor de animale cu privire la obligațiile pe care aceștia trebuie să le respecte, de a avea un comportament lipsit de brutalitate față de animale, de a asigura condițiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute și de a nu le abandona și/sau izgoni. Conform legii este interzisă aplicarea relelor tratamente și cruzimi asupra animalelor, așa cum este prevazut în Legea nr. 205 din 2004 privind Protecția Animalelor.

În cazul în care sunteți martori la comiterea unor astfel de fapte, sesizați, de îndată, polițiștii maramureșeni, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Pe această cale, mulțumim cetățenilor care apelează la ajutorul polițiștilor maramureșeni pentru combaterea săvârșirii de fapte improprii asupra animalelor, în vederea sancționării și pedepsirii conform legii, a celor care le încalcă.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Tragedie la Borșa – Doi soți au fost găsiți decedați într-un apartament din oraș

Vasile Dale

ULTIMA ORA: Utilaj de gunoi, în şanţ pe DJ 184 la CAVNIC (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară la sediul Serviciului Copil, Familie și Persoane cu Dizabilități

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.