BREAKING NEWSRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Încătușat, bărbatul din Vișeu de Jos care a intrat cu mașina în automobilul în care se aflau soția și fiica lui a fost arestat preventiv pentru 30 de zile (actualizare)

În urmă cu câteva minute bărbatul din Vișeu de Jos care a intrat cu mașina în automobilul în care se aflau soția și fiica lui a fost adus în fața magistraților de la Tribunalul Maramureș. Procurorii cer arestarea preventivă pentru următoarele 30 de zile.

El a a fost reținut pentru 24 de ore joi noaptea în jurul orei 23.00 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, raportat la infracțiunea de tentativă de omor.

Încătușat, bărbatul nu a răspuns la întrebarea jurnaliștilor dacă este sau nu vinovat. A fugit pur și simplu din autospeciala poliției în garajul Palatului de Justiție din Baia Mare.

ACTUALIZARE

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş a admis, în data de 09.06.2023, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.06.2023, şi până în data de 08.07.2023, inclusiv, a unui inculpat în vârstă de 31 de ani, cu antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat, prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. f Cod penal, cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal, şi violenţă în familie, prevăzută de art. 199 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal.

Pentru a dispune măsura arestării preventive a inculpatului, judecătorul de drepturi şi libertăţi a reținut că, din probe se conturează suspiciunea rezonabilă că acesta, în data de 5 iunie 2023, în localitatea Vişeu de Jos, aflându-se la volanul unui autoturism de teren, ar fi pătruns intenţionat pe contrasens şi ar fi izbit frontal un autoturism condus de persoana vătămată, pe a cărui banchetă din dreapta-faţă se afla şi fiica celor doi, în vârstă de 9 ani.

Imediat după impact, inculpatul ar fi coborât de la volanul autoturismului, ar fi sărit peste capotă şi i-ar fi aplicat lovituri cu pumnii şi picioarele persoanei vătămate, care coborâse din maşină, în urma loviturilor aplicate aceasta suferind leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 11-12 zile de îngrijire medicală.

Inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac.

Ce au răspuns procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș la cererea www.vasiledale.ro.

”Urmare a solicitării dvs. formulată în baza Legii nr. 544/2001, vă comunicăm următoarele:

1. La data de 05 iunie 2023, Poliția Oraşului Vişeu de Sus s-a sesizat cu privire la producerea unui accident rutier pe str. Depoului din localitatea Vişeu de Jos, județul Maramureş.

A fost înregistrat un dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 2, 3 şi 4 Cod penal.

La data de 06 iunie 2023, acestui dosar i s-a atribuit număr unic de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, iar dosarul a fost retrimis Poliției Oraşului Vişeu de Sus pentru efectuarea cercetărilor necesare.

Tot la data de 05 iunie 2023, în baza plângerii formulate de către persoana vătămată, în legătură cu același eveniment pentru care era înregistrat dosarul având ca obiect infracţiunea prevăzută de art. 196 alin. 2, 3 şi 4 Cod penal, Poliția Oraşului Vişeu de Sus a mai înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, prevăzută de art. 199 alin. 1 Cod penal raportat la art. 193 alin. 1 Cod penal.

La data de 06 iunie 2023, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus a atribuit număr unic și acestui dosar şi a stabilit ca cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violență în familie să fie efectuate de către I.P.J. Maramureş Serviciul de Investigații Criminale.

Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus din data de 08 iunie 2023, cele două dosare susmenționate au fost reunite.

De asemenea, prin ordonanţa din aceeaşi dată a unității de parchet amintite s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, apreciindu-se că pe baza probelor administrate există indicii în sensul comiterii infracțiunilor de violenţă în familie în variantele normative ale tentativei de omor şi respectiv lovire sau alte violenţe, prevăzute de art. 199 alin. 1 Cod penal raportat la art. 32 alin. 1 Cod penal şi raportat la art. 188 alin. 1 şi art. 199 alin. 1 Cod penal raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal.

2. În cauză cercetările au fost efectuate „,in rem” în perioada 5-7 iunie 2023, iar pe baza probelor administrate, prin ordonanţa din data de 08 iunie 2023 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect.

Suspectul a fost reținut la data de 08 iunie 2023 avându-se în vedere natura faptelor comise, împrejurările concrete ale săvârşirii infracţiunilor, urmările ce s-au produs ori s-ar fi putut produce prin comiterea acestora.

3. La data de 08 iunie 2023, când dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş ca urmare a declinării competenţei, la dosar existau înregistrările video la care dvs. faceți referire în cerere.

4. La data de 09 iunie 2023, s-a dispus de către procurorul de caz punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat, sub aspectul comiterii infracţiunilor prevăzute de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. f Cod penal, cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal şi art. 199 alin. 1 Cod penal raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

De asemenea, astăzi 09 iunie 2023, a fost sesizat Tribunalul Maramureş cu propunere de luare, față de inculpat, a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.

Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

VIDEO SOCANT: Trei puștani îl lovesc fără milă în stradă pe adolescent din Baia Mare ziua în amiaza mare

Vasile Dale

ACCIDENT RUTIER ÎN BAIA MARE: Impact între două maşini pe Bd. Decebal (FOTO)

Vasile Dale

VĂLENI, MARAMUREȘ: La vârsta de 100 de ani, cpt. erou Ioan Godja-Ou a votat ”pentru un viitor mai bun!” (FOTO)

Vasile Dale

5 mesaje

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.