BREAKING NEWSEvenimentNationalTara Codrului

VIDEO: Pompierii militari din Fărcașa au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la o fabrică de scândură din județul vecin

Incendiu la fabrica de scânduri din localitatea Bârsăul de Sus, în județul Satu Mare. Alarma s-a dat în această seară, în jurul orei 23.15. La fața locului se deplasează un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și 13 subofițeri.

Din cauza faptului că incendiul este unul de amploare, la fața locului au fost solicitate în sprijin forțe de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență din Maramureș, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și 4 subofițeri.

”Din primele informații rezultă că au ars 250 de metri pătrați de hală din construcție metalică. Cu utilajele depozitate în interior, care au fost compromise”.

”Echipajul de la Fărcașa și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Crucișor s-au retras la bază. Dar se intervine în continuare pentru stingerea focarelor mocnite de către pompierii militari din cadrul Detașamentului Satu Mare”.

Ce spune ISU Satu Mare

În această noapte, în jurul orei 23.00, Detașamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la un operator economic din domeniul prelucrării lemnului din localitatea Bârsăul de Sus.
La locul indicat au fost alocate de urgență trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, încadrate de 1 ofițer și 13 subofițeri, din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare.

Totodată a fost solicitat și sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, aparținând Unităților Administrativ Teritoriale Bârsău și Crucișor.

Pentru o intervenție promptă și rapidă a mai fost chemat un echipaj de salvatori din cadrul Punctului de lucru Fărcașa, ISU Maramureș.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul unei hale metalice pe o suprafață de aproximativ 250 metri pătrați.

Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, pompierii au intervenit și la limitarea propagării acestuia la casa de locuit din vecinătate și la o uscatorie de cherestea.

Cu tot efortul depus de echipajele militare, pagubele produse în urma evenimentului au fost următoarele:
Distrugerea pe o suprafață de aproximativ 250m a unei hale de depozitare material lemnos construită din panouri de metalice, 10 motoare electrice, 5 tone de peleți, 50 bucăți baloți de paie și o mașină de producție peleți.

Au fost salvate de la ardere următoarele bunuri:
50 m cub material lemnos (buștean), 25 m cub cherestea, casa și uscătoria de cherestea învecinate de aproximativ 100 m pătrați.

Sursa probabilă de aprindere a incendiului a fost stabilită ca fiind scânteie mecanică iar mijlocul care a produs aprinderea a fost motor electric.

Echipajele de salvatori au acționat până la orele dimineții pentru stingerea focarelor ce ardeau mocnit.

Te-ar putea interesa si

Băimărean depistat de polițiști în timp ce conducea fără permis de conducere. A făcut accident pe str. Victor Babeş

Redactie

Spitalul de Psihiatrie Cavnic, fără apă menajeră. A înghețat bazinul de captare (actualizare)

Redactie

VIDEO: LA UN PAS DE MOARTE – Trei posibile tragedii evitate în ultima clipă în traficul din Maramureş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.