BREAKING NEWSEvenimentTara Chioarului

PRINS ÎN TRAFIC: Șofer din Finteușu Mare a fost arestat preventiv. Avea 2,46 mg/l alcool pur în sânge (actualizare)

Ieri, 20 iunie, în urma activităților de cercetare penală desfășurate într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336, alin. 1, din Codul Penal și în urma buletinului de analiză toxicologică eliberat de Serviciul Județean de Medicină Legală Maramureș, din care rezultă o alcoolemie de 2,46 mg/l alcool pur în sânge, polițiștii Postului de Poliție Comunal Mireșu Mare au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, față de un bărbat de 54 de ani din sat Finteușu Mare, oraș Șomcuta Mare.

În fapt, la data de 19 iunie a.c., la ora 18.40, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe D.N. 1C, la intersecția cu Finteușu Mare, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de bărbat.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul a fost depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Maramureș. Astăzi va fi prezentat Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă.

ACTUALIZARE

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 2798/P/2023, din data de 21.06.2023. În baza art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului C. G., pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 41 alin. 1 C.pen, pentru o perioadă de 30 zile, de la data de 21 iunie 2023 până în 20 iulie 2023 inclusiv.

Respinge solicitarea inculpatului, prin apărător, de a se dispune împotriva sa măsura preventivă a controlului judiciar sau cea a arestului la domiciliu. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia inclusiv onorariul pentru avocat oficiu în sumă de 340 lei, ce se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 21.06.2023, ora 12:40.

Te-ar putea interesa si

PUȚIN CÂTE PUȚIN: Salvatorii montani din Borșa, în sprijinul familiilor nevoiașe și copiilor sărmani din zonele greu accesibile (foto)

Vasile Dale

ACUZE GRAVE: Plângere depusă de un bărbat din Şieu împotriva a doi polițiști de frontieră. Aceştia sunt acuzaţi de purtare și cercetare abuzivă, lovire și distrugere

Vasile Dale

VIDEO FORMARE CICLON: Acoperișul unui bloc de pe bd Independenței aruncat peste o mașină. Nenorocire în trafic și în pasul Gutâi, dar și pe Cavnic

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.