BREAKING NEWSImportant

A fost Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuințe

Siguranța locuințelor este o temă de actualitate în sezonul estival. Astfel, nu întâmplător, azi, la nivel național, celebrăm Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuințe.

Cu această ocazie polițiștii maramureșeni au desfășurat activități preventive cu cetățenii pentru a preveni victimizarea prin acest tip de infracțiune.

În municipiul Baia Mare polițiștii de prevenire, împreună cu cei de ordine publică s-au întâlnit cu cetățeni de la două centre sociale dedicate vârstnicilor, Centrul de Asistență Socială a Persoanelor Vârstnice și Centrul Social Multifuncțional Rivulus Pueris.

Discuțiile cu aceștia au fost despre modalitățile de operare ale infractorilor și măsurile preventive pe care le au la îndemână pentru a ține hoții la distanță.

Astfel polițiștii vă recomandă:

  • Să încuiați uşa locuinţei chiar şi atunci când sunteți acasă;
  • Să încuiați ferestrele şi uşa când plecați de acasă chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp;
  • Dacă plecați pentru mai multe zile de acasă, rugați un vecin de încredere să vă ridice corespondenţa, inclusiv revistele cu reclame;
  • Nu lăsați cheia de la intrare la îndemâna hoţilor (sub preşul de la uşă, sub un ghiveci, în cutia poştală, etc.);
  • Să montați un interfon la intrarea în bloc pe care să-l folosiți corespunzător;
  • Să vă montați la intrare o uşă solidă cu un sistem de închidere securizat, acesta le dă de furcă hoţilor;
  • Să vă montați un sistem de supraveghere video care de asemenea îi ţine departe pe hoţi;
  • Să fiți atenți la informaţiile pe care le postați pe reţelele de socializare, acestea pot fi surse eficiente pentru hoţi;
  • Să fiți vigilenți cu persoanele care vă bat la uşă! Bunătatea este o virtute, dar nu o transformați în prostie. Aveți dreptul să solicitați detalii, cum ar fi legitimaţii de serviciu celor care pretind că sunt de la diferite instituţii şi să nu le permiteţi să intre în locuinţă celor care solicită ajutor financiar sau alte bunuri;
  • Educaţi-vă copiii să nu vorbească cu străinii despre locuinţa sau bunurile din aceasta, să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dvs. şi să nu se trădeze atunci când sună cineva la uşă că sunt singuri acasă.

Este bine să ştiți că, atunci când trec la acţiune spărgătorii, se află în competiţie cu timpul şi caută acele împrejurări în care pot opera într-un timp cât mai scurt. Astfel locuinţele cu măsuri vizibile de siguranţă, de cele mai multe ori, sunt evitate.

Te-ar putea interesa si

În primă instanță – Fostul ministru al sănătății Sorina Pintea a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Vasile Dale

FOTO: Portret de jandarm

Redactie

FOTO / VIDEO EXCLUSIV: DN18 în pasul Gutâi a fost blocat după ce un copac a căzut pe șosea sub greutatea zăpezii

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.