BREAKING NEWSImportantNational

Produse şi tradiții din Maramureș la Palatul Parlamentului

Produsele autentice din Maramureș au stârnit interesul tuturor participanților la evenimentul „Sustenabilitate, Arhitectură şi Produse Tradiţionale”, desfășurat  la Palatul Parlamentului din București. Secretarul de stat Anca Hendea şi parlamentarii liberali de Maramureș, Călin Bota şi Florin Alexe, au fost printre organizatorii acestei acțiuni coordonate de deputata liberală Oana Ozmen.

Acest eveniment vizează lansarea şi promovarea unui dialog constructiv prin schimbul de idei şi bune practici dezvoltate în aria sustenabilităţii, a inovaţiilor arhitecturale şi a conservării produselor tradiţionale.

Producătorii tradiționali din Maramureș prezenți la eveniment i-au încântat pe invitați cu sucurile naturale de la The Artisan, cu magiunul pregătit de Casa Cioate, cu răstăuțele maramureșene, cu parfumul extraordinar de la Din Lavanda, cu minunatele măști tradiționale realizate de meșterul popular Cadar Cristian, cu prajitura cu magiun și horinca de prune.

Parlamentarii liberali Călin Bota şi Florin Alexe au vorbit despre cât de valoroasă este resursa umană a Maramureșului şi despre importanţa transmiterii valorilor autentice generațiilor viitoare, iar secretarul de stat Anca Hendea a subliniat modul în care Maramuresul valorifică tradițiile, fiind ancorat puternic în prezent şi cu un potențial mare de dezvoltare în viitor.

La acțiunea organizată la Palatul Parlamentului au participat parlamentari, oficiali guvernamentali şi ai autorităţilor locale, responsabili ai unor companii şi ONG-uri, reprezentanţi ai Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor din Maramureş, ai Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din Harghita, producătorilor locali din judeţele Maramureş Harghita şi Mureş, precum şi ambasadori extraordinari şi plenipotenţiari prezenţi la Bucureşti pentru a împărtăşi din experienţa şi expertiza de succes implementată, cât şi pentru lansarea de propuneri şi iniţiative, dar şi de parteneriate eficiente pentru consolidarea durabilă a României.

Evenimentul „Sustenabilitate, Arhitectură şi Produse Tradiţionale” subliniază importanţa eforturilor comune şi a angajamentului instituţiilor şi comunităţilor pentru a crea un viitor sustenabil, care să păstreze bogăţia culturală şi tradiţiile autentice ale României, într-un context guvernat de schimbare şi adaptare rapidă.

Te-ar putea interesa si

Bogdan Bumbuk – PGA Electric primul antreprenor din Maramureș în Finala “EY Entrepreneur Of The Year – Romania 2018”

Vasile Dale

170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

Vasile Dale

ACTUALIZARE: NINSOARE – Maşină pe plafon, la Nistru. Șoferița avea permis de o lună (FOTO/VIDEO EXCLUSIV)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.