Important

IPJ MARAMUREŞ: ACȚIUNI PREVENTIV REACTIVE ÎN SISTEM INTEGRAT

În ziua de 30 iunie 2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș și efective ale Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș si ai Poliției locale, au desfășurat acțiuni cu efective mărite în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Acțiunile, desfășurate pe raza întregului județ au vizat prevenirea și combaterea faptelor antisociale de orice natură, dar și a accidentelor rutiere, prin realizarea de acțiuni preventive, de informare, și prin depistarea, sancționarea sau luarea măsurilor legale, față de persoanele care încalcă legea printr-un comportament agresiv, dar și față de conducătorii auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, au fost realizate acțiuni educativ-preventive într-o tabără școlară, la care au participat, pe lângă polițiști și jandarmi și polițişti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș, ocazie cu care copiii au fost beneficiarii unor informări și recomandări ale specialiștilor din cadrul celor trei structuri.

Activitățile preventive și de menținere a climatului de ordine și siguranță publică s-au desfășurat și la Festivalul Folcloric Florile Someșului și Festivalul Ecvestru din localitatea Mireșu Mare, unde efectivele de ordine publică acționează proactiv pe întreg parcursul manifestărilor.

Acțiunile operative au vizat constituirea de filtre rutiere pe principalele artere de circulație și în zonele în care s-au înregistrat multe accidente, precum și acțiuni de verificare, control în zone și locații de interes.

La activități au participat un număr de peste 140 de polițiști și jandarmi.

În timpul acțiunilor au fost legitimate peste 200 de persoane, au fost verificate 78 de vehicule și 18 locații publice (baruri, piețe, târguri, zone aglomerate, etc.).

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 25.000 de lei, dintre care 10 la Legea 61/1991, 38 la O.U.G. 195/2002.

Au fost reținute, în vederea suspendării, 8 permise de conducere, dintre acestea 1 pentru consum de alcool, 3 pentru viteză excesivă și 4 pentru alte cauze.

A fost retras 1 certificat de înmatriculare și au fost testați 67 de conducători auto pentru consumul de alcool și 3 conducători auto pentru consumul de substanțe psihoactive.

Nu în ultimul rând, au fost constatate 6 infracțiuni, din care 5 la regimul circulației rutiere și una la Legea 143/200.

Astfel de acțiuni, care au drept scop menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, vor continua și în perioada următoare.

Te-ar putea interesa si

MARAMURESENII SARBATORESC: IN TORINO, ZIUA NATIONALA A ADUS MARAMURESENII LA UN SPECTACOL EXTRAORDINAR (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

ECOLOGIZARE: Azi a debutat campania „Curățăm Maramureșul”

Redactie

Caravana “Prim Răspuns în Comunitate,” noul proiect al voluntarilor de la Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.