BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Chioarului

EXCLUSIV: Bărbat din Țara Chioarului arestat preventiv pentru contrabandă! Prins în trafic cu o dubă plină cu țigări

Acțiunea de supraveghere operativă a unui patron din zona Țării Chioarului a dus la rezultate. Sursele noastre susțin că la finalul săptămânii trecute polițiștii maramureșeni, în special cei de la Serviciul Economic din cadrul IPJ Maramureș, coordonați de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au pus în aplicare un plan pentru a fi oprit în trafic.

Conform acestor surse bărbatul conducea o autoutilitară pe DJ182B iar în zona Remetea Chioarului – Berchez a fost oprit în trafic. În interiorul dubei acesta transporta o cantitate uriașă de țigări de contrabandă. A fost dus la audieri și reținut pentru 24 de ore. Totodată, autoutilitara și țigările transportate au fost ridicate în vederea confiscării.

Bărbatul a fost dus în arestul IPJ Maramureș unde și-a petrecut cele 24 de ore. Apoi procurorii băimăreni l-au prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorul l-a trimis după gratii până în 30 iulie 2023.

Ce spune instanța

IONUŢ I. GHEORGHIŢĂ TOMIŢĂInculpat

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 2973/P/2023.

În baza art. 224 Cod procedură penală, raportat la art. 223 alin. 2 raportat la art. 202 alin.1-3 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului I G T, …, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii asimilate de contrabanda prev. de art. 270 al. 3 din Legea nr. 86/2006 modificată, pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 1 iulie 2023 până în 30 iulie 2023 inclusiv.

Respinge solicitarea inculpatului prin apărătorul ales de luare măsurii preventive a controlului judiciar sau a măsurii preventive a arestului la domiciliu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Ce spune Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș

          Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 01.07.2023, punerea în mişcare a acțiunii penale împotriva inculpatului I.G.T. în vârstă de 50 de ani, pentru săvârşirea infracțiunii de contrabanda prevăzută de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, modificată.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că          la data de 30.06.2023, susnumitul a deţinut şi transportat pe ruta Săcălaşeni – Berchez, județul Maramureș, cantitatea totală de 6.987 pachete (139.740 bucăţi) de țigări, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, prejudiciu estimat fiind de aproximativ 125 500 lei.

Cercetările sunt efectuate în cauză de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

La data de 30.06.2023 faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

În data de 01.07.2023, Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere care a fost admisă.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE: A plonjat cu masina in Cisla, langa sediul Politiei. Doua victime (galerie foto)

Vasile Dale

ÎN PANDEMIE: Șoferi beți la volan prin Maramureș

Vasile Dale

TRAGEDIE LA RĂZOARE: Copil de 14 ani a fost scos mort din albia râului Lăpuş. A sărit de pe o stâncă (GALERIE FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

2 mesaje

Denisa iulie 3, 2023 at 10:47 pm

Buna seara! Va rog sa actualizati stirea si sa nu folositi informatii false fara a avea vreo dovada. Barbatul in cauza nu a achizitionat Complexul La Stejaru. Daca sunteti un reporter adevarat, mai intai va informatii despre ceea ce publicati. Sa va fie rusine!

Raspunde
Cornel septembrie 10, 2023 at 11:37 pm

Il stiu bine pe cel Arestat. Nu a reușit sa ii hrănească pe toți porci din poliție , altfel nu se explica.
Contrabanda este efectul incompetentei statului de drept

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.