BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

Profesoară din Maramureș, înregistrată când o înjură pe ministra Educației de față cu elevii. „O imbecilă, o analfabetă” | AUDIO / VIDEO – ACTUALIZARE

”Potrivit imbecilei de ministră, pe care o avem, este o imbecilă, este o analfabetă ministra pe care o avem noi (…)Nu a predat nici măcar o oră și este ministrul Educației”.

Afirmațiile pe care le auziți în AUDIO SUS aparține cadrului didactic Francesca Pok de la Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand” din Sighetu Marmației. Este opinia clară exprimată în fața elevilor după greva generală din învățământ, înaintea vacanței.

Madam Pok, chiar dacă ați sperat ca domna Ligia Deca să nu mai fie ministru, ce să vedeți…încă este! Limbajul dumneavoastră în fața adolescenților ne spune multe despre simțul pedagogic de care dați dovadă în prezența copiilor…

În cazul în care ați uitat, vă reamintim faptul că, sunteți plătită din bani publici, adică și din banii părinților pe ai căror copiii îi aveți la clasă. Ce înseamnă acest lucru? Că dumneavoastră sunteți în slujba cetățenilor și nu invers. Adică menirea dumneavoastră e să pregătiți copiii la cele două materii pe care le predați cu bună-credință, iar pentru acest lucru statul vă plătește.

”Sper că nu ne mai vedem la toamnă, că îmi vine să borăsc!” sau ”Tu ești în limbajul de argou al pușcăriașilor, o panaramă de om!” , scrie în sesizarea înaintată Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

”Mulți copiii sunt în depresie, se simt vinovați față de părinți și ascund notele și mai ales jignirile la care sunt supuși. (…) sună părinții copiilor, pe care-I amenință cu corigența, repetenția, pentru a-I convinge că acei elevi nu au ce căuta la acest liceu. Jignește (…), batjocorește elevi în fața întregii clase după care se amuză”, scrie în sesizarea adresată comisarului șef de poliție Bora Gheorghe, din cadrul Poliției Municipiului Sighetu Marmației.

Dacă pălăria este prea mare pentru dumneavoastră și nu vă puteți conforma, adică să adoptați un comportament decent, așa cum se cade oricărui dascăl care stă în fața copiilor, gândiți-vă serios să vă reorientați, să ieșiți din sistem. Vă faceți un bine atât la dumneavoastră cât și copiilor. Amenințările și cuvintele jignitoare nu ar trebui să facă parte din vocabularul dumneavoastră atunci când aveți contact direct sau indirect cu copiii sau părinții acestora.

Având în vedere că părinții copiilor s-au adresat Poliției Sighetu Marmației, Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Ministerului Educației și Ziarului de Maramureș pentru atitudinea dumneavoastră deplasată și abuzatoare pe care o aveți în relaționarea cu parte din elevi și ascultând cele cinci înregistrări care ne-au fost transmise pe numărul redacției de WhatsApp venim și vă spunem că, dumneavoastră Francesca Pok nu ar trebui să mai stați la clasă nici măcar o secundă. Mai mult, notele copiilor de la clasă oglindesc activitatea dumneavoastră ca și dascăl.

Contactată telefonic pentru a veni cu un punct de vedere, Francisca Pok a precizat: ”Nu am nimic de declarat. Este o anchetă în derulare.”

Mihai Pop, șeful Inspectoraului Școlar Județean Maramureș, a declarat pentru ziaruldemaramureș.ro că sesizările curg de vreo 5 ani: ”Am cerut să se ia măsuri pentru că problemele de acolo sunt de vreo 5 ani. De 5 ani se întâmplă lucruri…”

În documentul de mai jos găsiți cazul unui elev batjocorit la clasă de cadrul didactic Francesca Pok. Documentul a fost transmis ministrului Ligia Deca. Mai mult, din spusele părinților care ne-au pus la dispoziție documentele și înregistrările, copilul a vrut să se sinucidă: ”A ajuns copilul să aibă tentativă de suicid. I-a murit și tatăl de Covid și ea l-a terminat psihic.”

În document, in dreptul liniei roșii găsiți cum a fost hărțuit de cadru didactic băiatul de care scriem astăzi: ”Ești drogat, rămâi repetent?” ”Te rog frumos să nu ne mai vedem în septembrie, îmi faci plăcerea asta?”.

Incredibil prin ce trebuie să treacă la clasă copiii. Și ne minunăm de ce în anumite situații ajung părinții să rămână fără ei. Nu cu mult timp în urmă presa națională a prezentat un astfel de caz. Părinții au rămas îndoliați. Și pentru ce? Pentru un om care nu-și cunoaște limitele? Pentru un om care are falsa senzație că poate face orice fără să fie pedepsit? Pentru ce sunt legi în țara asta? Să stăm și să ne uităm la ele? Nu vedeți că oamenii ca ea nu înțeleg ce răspundere mare are față de copiii care sunt viitorul nostru. O astfel de ”matroană” nu are ce căuta la catedră.

Îmi mențin opinia. O facultate nu te face să fii om și nici un om inteligent! Stai acasă, madam! Ești departe de a fi dascăl!

Păcat că prestigiul Colegiului ”Regele Ferdinand” a ajuns să fie pătat cu un astfel de caz. Urmărim în continuare ce se întâmplă la această unitate de învățământ și revenim cu noi informații.

Având în vedere că a fost atinsă și demnitatea doamnei ministru Ligia Deca solicit parlamentarilor de Maramureș să se autosesizeze în acest caz.

Un material de opinie semnat de mine, ANA AVRAM, care mi-a stârnit greața!

PS Când te confunzi cu un mic Dumnezeu, e bai! Întreb psihologul: Cum e relația între un agresor și victima sa, neputincioasă? Agresorul ar trebui să fie prezent în viața victimei sale?

Articol preluat de pe ziaruldemaramures.ro

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Poliția Municipiului Sighetu Marmației desfășoară cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, după ce o profesoară din cadrul unui colegiu național din municipiu a fost reclamată ca având un comportament necorespunzător față de anumiți elevi.

Cercetările sunt desfășurate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Sighetu Marmației – spune comisar şef de poliţie Eftimie-Gheța Marius.

Informare privind acțiunea demarată de ISJ Maramureș în urma apariției în presă a unor articole referitoare la un cadru didactic din județul Maramureș

Ca urmare a apariției în presă, în perioada curentă, a unor articole referitoare la doamna prof. Francisca Pok, de la Colegiul Național Pedagogic „Regele Ferdinand” Sighetu Marmației, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș s-a autosesizat și a demarat o inspecție la unitatea de învățământ amintită mai sus.

În tematica de inspecție este cuprinsă și o verificare a activității doamnei profesoare Pok Francisca.

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș

Te-ar putea interesa si

MOBILIZARE MAXIMA: CITITORII NOSTRI AU IDENTIFICAT HOTUL. ESTE RECIDIVIST. POLITIA CE FACE? (VIDEO CAMERA SUPRAVEGHERE)

Vasile Dale

ALERTA MAXIMA IN BAIA MARE: O MAMA SI COPILUL DE 5 ANI DISPARUTI FARA URMA. SOTUL FEMEII A ALERTAT POLITIA (PREMIERA – INFORMATII EXCLUSIVE)

Vasile Dale

EXCLUSIV: Tânărul care s-a aruncat de la etajul 2 al unui bloc din Borșa ar fi fost urmărit de polițiști. Amicul lui bătut cu bastonul și pus să spună că a căzut. Detalii cutremurătoare

Vasile Dale

4 mesaje

ASB iulie 6, 2023 at 11:25 am

Si n-are dreptate, sau ce?

Raspunde
Marcel Condrea iulie 9, 2023 at 3:01 pm

Are dreptate doamna profesoară… limbajul este dur…dar spune un adevăr…legi proaste a educației naționale… educația are o singură lege.. să știi să taci și să știi să înveți..asta este misiunea elevului.profesorii știu ce au de făcut.

Raspunde
URMARE ANCHETĂ CN Pedagogic ”Regele Ferdinand” Sighet – Profesoara care a spunea în fața elevilor că ministrul educației este o IMBECILĂ a fost penalizată cu diminuarea salariului cu 15% pentru 6 luni – Stiri din Maramures iulie 22, 2023 at 9:43 am

[…] urma cu două săptămâni am prezentat cazul profesoarei de limba română şi latină de la Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand” din Sighetu […]

Raspunde
URMARE ANCHETĂ CN Pedagogic ”Regele Ferdinand” Sighet – Profesoara care a spus în fața elevilor că ministrul educației este o IMBECILĂ a fost penalizată cu diminuarea salariului cu 15% pentru 6 luni – Stiri din Maramures iulie 22, 2023 at 2:25 pm

[…] urma cu două săptămâni am prezentat cazul profesoarei de limba română şi latină de la Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand” din Sighetu […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.