BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV VIDEO: Mascații în ”vizită” la o grupare infracțională din Tg Lăpuș. Foloseau ”metoda ACOPERIȘUL”

În această dimineață luptătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Maramureș împreună cu polițiștii din Tg. Lăpuș au deschis la o locuință situată pe raza orașului Târgu Lăpuș.

Conform informațiilor noastre vizată de această operațiune este o grupare infracțională care s-ar fi ocupat cu înșelarea cetățenilor prin ”metoda ACOPERIȘUL”.

Perchezițile sunt coordonate de un procuror.

ACTUALIZARE – IPJ Maramureș

În urma activităţilor de cercetare penală efectuate în cadrul unui dosar, la data 18 iulie a.c., polițiștii din Tăuții-Măgherăuș au identificat și reținut un bărbat, de 34 de ani, din Târgu Lăpuș, bănuit de comiterea unor fapte de înșelăciune și tâlhărie.

Din cercetări a reieșit faptul că, în ultimele 6 luni, cu sprijinul altor bărbați, persoana bănuită ar fi acţionat în județele Maramureş, Satu Mare şi Sălaj și ar fi atras potenţialele victime prin promovarea serviciilor de construcţii folosind flyere/pliante și anunţuri publicitare în presa scrisă, prin care îşi oferea serviciile de reparaţii la acoperişuri, în special în zonele rurale.

În urma publicităţii create, bărbatul de 34 de ani, a fost contactat în perioada ianuarie – iulie 2023 de către mai multe persoane, care s-ar fi arătat interesate de executarea lucrărilor de construcţii, în special la acoperişuri.

Bărbatul ar fi convenit telefonic cu beneficiarii realizarea lucrărilor la un preţ avantajos, iar după demararea acestora, ar fi solicitat plata unor sume considerabil mai mari decât cele convenite iniţial.

În alte situații, bărbatul ar fi evitat stabilirea unei sume exacte pentru realizarea lucrărilor, iar la finalizarea acestora ar fi solicitat sume cu mult peste valoarea de piaţă.

Totodată, pentru ca demersul lui în obţinerea unor sume de bani în mod ilegal să fie dus la bun sfârşit, bărbatul ar fi folosit agresivitate în limbaj şi comportament și ameninţări cu acte de violenţă.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș și cel al polițiștilor din Târgu Lăpuș.

În cauză, față de bărbat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Maramureş.

Te-ar putea interesa si

ACȚIUNE DE AMPLOARE: Șoferii luați de puricat de rutieră, sprijiniți de trupele speciale (galerie foto)

Vasile Dale

MARE ATENȚIE – Bărbat de 32 ani înșelat cu suma de 33.000 lei prin OLX. Cumpărase o mașină inexistentă

Vasile Dale

ATENȚIE ȘOFERI: Drumul județean 109F între localitățile Baba (Maramureș) și Poiana Blenchii (Sălaj) este închis

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.