BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

Starețul unei mănăstiri ortodoxe pe rit vechi din Maramureș s-ar fi căsătorit! Imagini EXCLUSIVE de la nuntă. Două luni nimeni nu a știut unde a ”dispărut” călugărul

Situație halucinantă la Mănăstirea Ortodoxă Ucraineană ”Sf. Ioan Botezătorul” din Ruscova. Preotul stareț Ignație ar fi dispărut fără urmă în urmă cu două-trei luni. Nimeni nu a știut absolut nimic despre stareț. Enoriașii de pe Valea Ruscovei au început să se întrebe ce s-a întâmplat cu el. Unii spuneau că ar fi bolnav.

Starețul preot – tuns, frezat și ras, în costum de… MIRE

Ei bine, în urmă cu câteva zile, pe rețelele de socializare au apărut fotografii cu starețul preot Ignație. Nu în haine monahale. Nu mai avea barbă. Era tuns, bărbierit și aranjat. Și culmea: îmbrăcat în costum de… MIRE. Cu buchetul miresei în mână starețul preot a pășit zâmbitor spre invitații de la petrecere. Au urmat fotografiile alături de mireasa starețului zâmbitoare. Bineînțeles starețul preot și mireasa lui au dansat la petrecere, așa cum le șade bine unui nou cuplu căsătorit.

Imaginile au fost postate chiar pe contul de socializare ”Stareț Ruscova”, cel mai probabil contul oficial al starețului preot Ignație. Imaginile au creat un adevărat șoc în rândul enoriașilor de pe Valea Ruscovei. Sătenilor nu le venea să creadă cum este posibil așa ceva. Toți știau că starețul unei mănăstiri nu putea să se căsătorească, depusese un jurământ în fața lui Dumnezeu. O enoriașă își amintește cum starețul i-a spus de multe ori că ”eu sunt pentru rugăciune, nu pentru lume”. Ei bine, în acest caz, putem spune că iubirea a învins credința.

Reacția Vicariatului Ortodox Ucrainean din România

”La cele solicitate de dumneavoastră, referitor la situația de la mănăstirea ortodoxă ucraineană Sf. Ioan Botezatorul, Ruscova, Maramureș, ne exprimăm punctul nostru de vedere astfel:

1. Pr. Stareț Ignatie (Bocicorec) s-a dus de la mănăstire fără binecuvântare;

2. Ce s-a întâmplat în acel răstimp nu știm, era de negăsit… Am aflat și noi de cele întâmplate de pe rețele de socializare și în prezent este în curs o anchetă, iar măsurile vor fi luate de către comisia de disciplină a Patriarhiei.

În momentul de față se află sub ascultarea unui duhovnic și evident fiind călugăr ispășește un canon de îndreptare la o mănăstire din țară. Cu respect protopop pr. Petru Rahovan, reprezentant al Vicariatului Ortodox Ucrainean din România, Protopop al Protopopiatului Sighetu Marmației”.

www.vasiledale.ro a discutat și cu purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Românie, Vasile Bănescu

”Dacă se dovedește că persoana din fotografii este starețul însuși, putem vorbi deja la trecut despre el. Noi, aici la București, nu știm nimic despre această situație, dar am transmis mesajul dvs. pentru a afla mai multe.

Ceea ce vă pot spune concret este: un monah NU poate primi nicodată o binecuvântare de ieșire din monahism după depunerea voturilor monahale. Dacă alege să o facă totuși, pierde calitatea de cleric și monah definitiv, devenind un simplu mirean.

Cazurile sunt rare, dar pot surveni. Alegerea sa e strict personală și denunță, desigur, absența vocației reale. Dacă acest stareț a ales totuși să revină în mănăstire după escapada descrisă de dvs., dacă nu s-a căsătorit, va trebui să treacă prin consistoriul eparhial (al episcopiei de care ține mănăstirea respectivă), fiind judecat pentru faptele sale. Evident, NU va mai putea rămâne stareț. Necunoscând cazul concret menționat, nu pot spune mai mult, nu pot aprecia consecințele” ne-a transmis Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.

Stareț la Ruscova din 2014: „Extrem de apreciat de credincioșii ucraineni și români”

Potrivit basilica.ro, preacuviosul Ignatie Bocicorec a fost numit „în ascultarea de stareț” al mănăstirii în 2014, iar „sub coordonarea acestuia”, lucrările au fost încheiate şi lăcașul de cult a fost gata pentru sfinţire.

”Actualul stareț, protosinghelul Ignatie Bocicorec, duhovnic extrem de apreciat de către credincioșii ucraineni și români din Maramureș și din județele învecinate, a continuat lucrările necesare desfășurării vieții monahale în mănăstire” scria Vicariatul Ortodox Ucrainean în 2021.


Te-ar putea interesa si

SĂPTĂMÂNA VERDE la Liceul Teoretic ,,Bogdan-Vodă” Vișeu de Sus – o educație ecologică de o importanță deosebită (foto)

Vasile Dale

MUNȚII RODNEI: Turist polonez atacat de o ursoaică cu pui. Salvamontiștii maramureşeni l-au găsit adăpostit într-o baracă (FOTO)

Vasile Dale

NENOROCIRE ÎN SĂSAR: Bărbat inconștient, transportat la spital după ce un lanț de tractare s-ar fi rupt și l-ar fi lovit în cap

Vasile Dale

20 mesaje

Pam iulie 21, 2023 at 10:30 am

Așa, și? Care e problema? Bine că și -a găsit fericirea. Câți bărbați nu jură în biserică la cununie, apoi divorțează după un timp, la fel și femeile. Dar nu apar în ziare și la știri. Nu aveți de lucru.
Bravo lui!

Raspunde
Andrei iulie 21, 2023 at 3:34 pm

Aveți răbdare, sa se analizeze și se vor afla implicațiile și ce s a urmărit de fapt.
Lăsați judecată, bunul Dumnezeu are dreptul să ne judece.
Aruncați cu piatra cei corecți.
Dacă parașuta aia a ajuns din Prahova sa vina la capătul tari sa corupă un stareț, n a fost degeaba cu siguranță.
Era obisnuita cu șoferii de tir, făcea orice pentru bani și este clar că au fost aranjamente.
Doamne ajuta sa se afle adevărul.
Iar părintele va plăti in fata lui Dumnezeu
Oricum era un om bun, cu har și poate după pedeapsa care o că primi și o va ispăși va deveni mai tare in credință și mai bun.
Suntem alături de el sa l ajute bunul Dumnezeu iar acea panarama împreună cu cei care nu iau dat educație vor platii.Bunul Dumnezeu are grija.
Despre alte situații din mănăstiri nu spuneți nimic, cred că acest părinte călugăr era un pericol pentru cineva de a promova în funcții.
Poate protopopul va face lumină.

Raspunde
Surpriză mare ! Stareţul unei mănăstiri din Maramureş s-a însurat cu o enoriaşă ! (Foto) » Stiri din Satu Mare – Satmareanul iulie 21, 2023 at 9:16 pm

[…] rețelele de socializare au apărut poze și filmulețe cu starețul îmbrăcat în mire, potrivit vasiledale.ro. In noua sa ipostaza, starețul a surprins pe toată lumea. Nu mai avea barbă și era tuns. Cu […]

Raspunde
ion din maramures iulie 22, 2023 at 7:37 am

O sa apară în vesminte Arhierești.VicRiatul are nevoie de.un Episop .La jurământul depus îla întrarea în preoție scrie:”episcopul se cade sa fie…i barbat a unei singure femei”cof.sf scripuri????.Ignatie va fi „spalat”,apretata,înălbit ca si-n cazul altui stareț vestit acuzat de agresiune sexuala asupra unei ucrainene.S-a luat vreo masura asupra lui ?A fost repus în drepturi și IMAGINEA episcopiei salvata,tot „fruncea”!!Asa se ruinează bruma de credință de pe meleagurile voevodale.

Raspunde
Matei iulie 22, 2023 at 7:29 pm

Preoții sunt precum avioanele… Auzi de ei doar când cad. Restul?! Restul își văd de Mântuire și de enoriași.

Raspunde
Stareţul unei mănăstiri din Maramureș a căzut în păcat. Dat dispărut de două luni, a apărut tuns şi fără barbă şi însurat cu o enoriaşă – sursebune octombrie 5, 2023 at 7:38 pm

[…] rețelele de socializare au apărut poze și filmulețe cu starețul îmbrăcat în mire, potrivit vasiledale.ro. Cu înfățișarea schimbată, starețul a surprins pe toată lumea. Nu mai avea barbă și era […]

Raspunde
Stareţul Unei Mănăstiri Din Maramureș A Căzut În Păcat. Dat Dispărut De Două Luni, A Apărut Tuns Şi Fără Barbă Şi Însurat Cu O Enoriaşă – Stiri Bune octombrie 7, 2023 at 12:53 pm

[…] de socializare au apărut poze și filmulețe cu starețul îmbrăcat în mire, potrivit vasiledale.ro. Cu înfățișarea schimbată, starețul a surprins pe toată lumea. Nu mai avea barbă și era […]

Raspunde
EXCLUSIV: Scandal în Postul Paștelui la Mânăstirea Ucraineană Ruscova. Enoriașii nu îl vor pe noul preot, care ar fi impus de superiorii din Protopopiatul Sighet – Stiri din Maramures martie 17, 2024 at 3:08 pm

[…] Starețul unei mănăstiri ortodoxe pe rit vechi din Maramureș s-ar fi căsătorit! Imagini EXCLUSI… enoriași ruscovamânăstirea ruscovamaramureșruscovascandal preoțistiri baia marestiri maramuresvalea ruscoveiDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde
1 2

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.