BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

Explozie la o butelie în Vişeu de Jos, o persoană rănită – ACTUALIZARE (galerie foto)

O explozie la o butelie, neurmată de incendiu, avut loc la Vişeu de Jos. A rezultat o victimă, de aproximativ 70 ani, cu arsuri la nivelul capului. Intervine Secţia Viseu de Sus cu un echipaj de stingere şi un echipaj SMURD.

ACTUALIZARE

Victima a fost transportata la CPU Viseu de Sus. De asemenea, in urma exploziei a fost distrusa si o parte din locuinta.

ACTUALIZARE – ISU Maramureș

Pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Vișeu de Sus au intervenit astăzi, cu un echipaj de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD, în localitatea Vișeu de Jos, unde din cauza unor acumulări de gaz de la o butelie a avut loc o explozie neurmată de incendiu.

În urma exploziei a rezultat o victimă, de aproximativ 70 de ani, care a suferit arsuri la nivelul capului. Victima a fost transportată la Centrul de Primiri Urgențe Vișeu de Sus de către echipajul medical aflat la locul intervenției. De asemenea, în urma deflagrației a fost distrusă locuința în proporție de 50%.

Pompierii atrag atenția tuturor asupra faptului că utilizarea buteliilor/instalaţiilor de gaze lichefiate poate provoca incendii sau deflagrații ce se pot solda cu mari pagube materiale şi uneori, din nefericire, cu rănirea unor persoane sau chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.

În cazul utilizării buteliilor de gaze lichefiate, se interzice:

  • utilizarea furtunurilor de racord în stare defectă, cu porozităţi, îndoituri bruşte, fisurate sau lărgite la capete, fără regulatoare de presiune, fără coliere de strângere, ori fără garnituri de etanşare sau cu garnituri deteriorate;
  • racordarea aparatelor şi mijloacelor de încălzire direct, fără reductor de presiune;
  • amplasarea buteliilor în apropierea surselor de căldură, de radiaţii termice intense, ori sub acțiunea directă a razelor solare. Butelia nu se va depozita sau utiliza când temperatura depășește 40oC;
  • transportarea, manipularea sau folosirea buteliilor în altă poziţie decât cea verticală, răsturnarea, lovirea lor etc.;
  • folosirea în stare defectă a buteliilor şi instalaţiilor aferente (furtun, reductor de presiune);
  • trecerea furtunului prin spatele cuptorului mașinii de gătit;
  • Transvazarea gazului din butelie în orice alte recipiente sau folosirea de butelii improvizate;
  • suprapunerea garniturii noi peste cea veche;
  • încălzirea buteliilor cu apă caldă, cu abur sau cu flacără, pentru mărirea presiunii gazului din butelii, întrucât aceasta ar putea provoca explozia buteliilor;
  • spălarea buteliilor în lichide corozive (sodă, leșie etc.);
  • efectuarea verificării etanșeității buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului cu flacără. Verificarea se va face numai cu emulsie de apă cu săpun.

Te-ar putea interesa si

ACŢIUNE RUTIERĂ: 80 de vitezomani sancționaţi pe mai multe drumuri din judeţ

Redactie

CONDIȚII DE RESORTURI EXOTICE, LA CEL MAI CĂUTAT ȘTRAND CU APĂ TERMALĂ DIN NORDUL ȚĂRII. NU ARE CUM SĂ NU ÎȚI PLACĂ

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO / VIDEO – ACCIDENT rutier în Sighetu Marmaţiei, trei victime neîncarcerate

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.