Important

SIGURANȚA ESTE UN DREPT AL TUTUROR: Campanie de prevenire a violenţei

În perioada iulie-decembrie 2023, la nivel naţional se derulează campania de prevenire a violenţei de gen Siguranţa este un drept al tuturor. Campania a fost iniţiată de Poliţia Română în parteneriat cu Fundaţia Sensiblu şi Agenţia ONU pentru refugiaţi – UNHCR.

Scopul campaniei este de a proteja şi promova drepturile persoanelor expuse la riscul violenţei de gen, în special a persoanelor refugiate în contextul crizei din Ucraina, prin oferirea de sprijin, informaţii şi resurse.

Dar ce este violenţa de gen? Violenţa de gen face referire la orice act dăunător care este săvârşit împotriva voinţei unei persoane şi care se bazează pe diferenţele atribuite social între femei şi bărbaţi.

Poliţiştii maramureşeni vor organiza întâlniri cu grupuri ţintă, atât cetăţeni români cât şi ucraineni, vor oferi sprijin şi vor distribui materiale informative cu modalităţile de recunoaştere a formelor de violenţă, de prevenire a acestora, precum şi de sesizare a lor.

Campania se adresează şi martorilor situaţiilor de violenţă de gen şi celor cărora victimele le solicită ajutor, pentru că violenţa unei persoane, indiferent de modul în care se manifestă, nu este o problemă privată, ci este o încălcare a drepturilor omului, iar decizia de a interveni poate salva o viaţă.

Te-ar putea interesa si

45 DE LABORATOARE MOBILE DE EDUCAȚIE RUTIERĂ, ACHIZIȚIONATE DE POLIȚIA ROMÂNĂ

Redactie

Galerie foto: Din Baia Mare la Viena cu trenul pentru 120 euro. Călătoria durează 10 ore deoarece până la Satu Mare viteza maximă nu depășește 50 km/oră

Vasile Dale

Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș: „ România condusă de Guvernul Ciolacu va avea și-n 2024 un buget al dezvoltării și al creșterii economice!”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.