Important

IPJ MARAMUREŞ: Despre violenţa în familie şi consumul de substanțe interzise

Violența în familie și consumul de substanțe interzise sunt două fenomene sociale cu care ne confruntăm în fiecare zi.

Pentru a reduce aceste tipuri de infracțiuni Poliția Română derulează la nivel național proiecte de prevenire a victimizării. Astfel, polițiștii de prevenire a criminalității maramureșeni s-au întâlnit ieri cu angajații unei societăți comerciale din Vișeu de Sus în vederea informării acestora cu privire la reglementările legislative privind cele două fenomene sociale.

Prin proiectul Bright Sky polițiștii le-au prezentat celor prezenți formele violenței în familie, cele două tipuri de ordine de protecție și modul de obținere al acestora, precum și centrele unde victimele pot cere ajutor.

Polițiștii încurajează victimele să sesizeze poliția ori de câte ori se simt în pericol, pentru ca episodul de violență să nu aibă un deznodământ tragic, sau să nu fie urmat de un alt episoade de același fel. De asemenea încurajează martorii în a veni în sprijinul victimelor, atât în a conștientiza situația de fapt din familie cât și ieșirea din zona abuzatorului.

Prin proiectul Dincolo de aparențe, beneficiarii au aflat ce pot face în calitate de părinți în a preveni victimizarea copiilor lor. Polițiștii au insistat asupra relației părinte-copil, pentru a preîntâmpina consumul de alcool, droguri, tutun. Totodată au prezentat importanța depistării consumului din timp, pentru a preîntâmpina instalarea dependenței. I-au încurajat pe părinți să fie mai atenți la modificările de comportament ale copiilor lor, să le verifice buzunarele, camera și geanta de școală. Să ceara informații despre prietenii lor. Să discute cu ei atunci când merg la petreceri, la ce să fie atenți, care sunt riscurile la care se expun atunci când consumă astfel de substanțe.
Pentru că teoria nu are impact emoțional așa cum au situațiile concrete, polițiștii le-au prezentat părinților spețe cu tineri care au consumat droguri și deznodământul poveștilor acestora.

Te-ar putea interesa si

IPJ MARAMUREŞ: 18 agenți de poliție au început o nouă etapă în cariera lor profesională

Redactie

Membrii SLI MM, în grevă de avertisment miercuri, 17 mai

Redactie

A FOST PE FAZĂ: Înşelăciune prin metoda „Accidentul”, dejucată de o băimăreancă

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.