BREAKING NEWSSport

ȘAH: Locul 2 pentru România – Campionatul European pe Echipe- FU12

Cu Sara Sunea in forma deosebita, echipa de sah a Romaniei devine vicecampioana europeana

In perioada 24-30 iulie s-a desfasurat la Iasi Campionatul European pe Echipe pentru Juniori. Competitia este organizata pe 2 grupe de varsta, sub 12 respectiv 18 ani, separat fete si baieti.

Echipele masculine au in componenta 4 jucatori, pe cand cele feminine au in alcatuire 2 sahiste. In grupa fetelor de 12 ani, nationala noastra a fost formata din Sara Sunea la prima masa ( desi are doar 11 ani ) , respectiv ucraineanca naturalizata, Vasylyna Semenova.

Cele 2 erau cotate initial ca favoritele 5, insa s-au descurcat foarte bine si la capatul celor 7 meciuri, au reusit 2 egaluri si 5 victorii, obtinand astfel medalia de argint. Sara a acumulat 6 puncte, cel mai bun rezultat din competitia feminina.

Medalia de aur a fost cucerita de poloneze, nationala tricolora devansand echipe precum Germania, Franta, Slovenia, Turcia etc. Din pacate la celelalte grupe Romania nu a obtinut medalii, fiind aproape la grupa fetelor de 18 ani ( locul 4), precum si a baietilor de 12 ani ( locul 5).

Merita felicitati si cei 2 selectioneri, Andrei Murariu si Gergely Szabo care au avut destule “nopti albe” pentru a studia adversarii si a-i ajuta pe copii.

Sara are dubla-legitimare LPS Satu Mare + Tinerii Lei Baia Mare, dincolo de antrenamentele din cadrul clubului satmarean, este sprijinita si de bunul nostru prieten, Gergely Szabo, dar si de indianul RB Ramesh, probabil cel mai bun antrenor din lume la nivel de copii , in cadrul proiectului conceput de Federatia Romana de Sah pentru a sustine elitele juvenile ale “sportului mintii” de la noi din tara.

In “echipa” menita sa ii “netezeasca” drumul catre performanta sahista, un rol esential il au si parintii si bunicii. Toate aceste elemente insa ar fi insuficiente daca Sara nu ar fi dispusa sa munceasca sincer si temeinic pentru a-si dezvolta aptitudinile.

In perioada urmatoare ea va participa la Grand Prix Timisoara sah rapid ( 346 participanti din 30 de tari, cu un fond de premiere de 30 000 euro) , Grand Prix Arad ( 412 participanti din 31 de tari, 30 000 euro fond de premiere ) , apoi un nou cantonament cu RB Ramesh .

Toamna este perioada cand se vor desfasura celelalte 2 competitii internationale majore:

Campionatul European Individual ( deja sunt peste 750 participanti din 45 de tari care au confirmat prezenta), 4-15 septembrie, Mamaia

Campionatul Mondial Individual ( Egipt, Sharm El Sheikh, 14-27 octombrie ).

Te-ar putea interesa si

Galerie foto: S-au verificat lucrările de reabilitare a DJ 187 Leordina – Poienile de sub Munte

Vasile Dale

EXCLUSIV – Femeie înjunghiată de 10 ori sub privirile celor 4 copilași. Agresorul şi-a înjunghiat şi fiul de 15 ani. Avea ordin de protecție (actualizare)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Bărbat inconștient la o petrecere de Revelion din Vișeu de Sus! Soția lui se bătuse cu o altă femeie o oră mai devreme

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.