BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: FLAGRANT BAIA MARE – Clanul Varga DECAPITAT de ofițerii antidrog. O femeie și trei bărbați erau conduși din PUȘCĂRIE. Toți au fost arestați preventiv – actualizare

Flagrant organizat ”ca la carte” de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog din cadrul BCCO Cluj Napoca. Conform informațiilor noastre aceștia au reușit prinderea a ÎN FLAGRANT a patru persoane în cursul zilei de ieri.

Este vorba despre o femeie (concubina unui individ aflat deja în arest preventiv după ce a fost prins tot cu droguri) și despre trei bărbați. Asupra acestora polițiștii antidrog au descoperit aproape 1,5 kg de cristale (droguri de mare risc) care urmau să fie comercializate.

Astăzi polițiștii și procurorii DIICOT Maramureș îi vor prezenta pe cei 4 magistraților maramureșeni cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.

Cine sunt suspecții

ONIJAN L. PAUL RĂZVANInculpat 
ŞTEF D. VLAD ANDREIInculpat 
HUSA P. BIANCAInculpat 
LEMNEAN GH. ALEXANDRUInculpat

ACTUALIZARE

La data de 07.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 4 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Măsurile au fost dispuse după ce, la aceeași dată, doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant, în locații diferite, în timp ce transportau, pe cale terestră, cantitățile de 1 kilogram, respectiv 500 grame 3-CMC (drog de mare risc), în scopul comercializării.

S-a reținut faptul că cei 4 inculpați, coordonați de către un alt inculpat, încarcerat (trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu substanțe psihoactive, trafic de droguri de risc și de mare risc și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană căreia exercitarea dreptului de conducere i-a fost suspendată), au deținut și transportat drogurile de mare risc, în scopul comercializării către consumatori de pe raza județului Maramureș.

Au fost puse în aplicare și mandate de percheziție domiciliară, inclusiv în camera în care se află inculpatul încarcerat, fiind identificate și ridicate 41 de pliculețe cu substanță vegetală, 27 de comprimate de Xanax, 4 telefoane mobile , precum și alte mijloace de probă.

La data de 08.08.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș, a dispus arestarea preventivă a celor 4 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș și au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipale din Baia Mare, al luptătorilor și criminaliștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

În urma uneia dintre perchezițiile efectuate la data de 7 august 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, au descoperit un telefon mobil, care era introdus ilegal, în camera în care se află încarcerat unul dintre bănuiți.

La data de 9 august 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș, cu propunerea de arestare preventivă a unei persoane bănuite pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Persoana bănuită este arestată preventiv, într-o altă cauză penală, în care s-a dispus trimiterea sa în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu substanțe psihoactive, trafic de droguri de risc și de mare risc și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană căreia exercitarea dreptului de conducere i-a fost suspendată.

Din cercetări a reieșit că, deși era încarcerat într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă, i-ar fi contactat telefonic (prin intermediul unui terminal mobil introdus ilegal) pe ceilalți bănuiți, implicându-se în activitatea de achiziționare și comercializare a drogurilor de mare risc.

Astfel, bărbatul este bănuit și de săvârșirea infracțiunii de introducere, în mod ilicit, de telefoane mobile, într-un penitenciar sau centru de reţinere şi arestare preventivă.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș a dispus arestarea preventivă a persoanei în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipale din Baia Mare, al luptătorilor și criminaliștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT DN18: Femeie din Mara – victimă a traversării neregulamentare

Vasile Dale

GALERIE FOTO, VIDEO: Rupere de nori la Boiereni şi Suciu de Sus. Cod roșu de inundații pe Tisa și Cod portocaliu pe Vişeu, Iza, Someş

Redactie

CRIMĂ DE O CRUZIME CRUNTĂ: După ce și-a înjunghiat soția, a pus fotografia pe Facebook

Vasile Dale

1 mesaj

EXCLUSIV: ”Urechiosu” și-a băgat în arest și iubita. Din arestul IPJ Maramureș, cumpăra și coordona vânzarea de droguri de mare risc – Stiri din Maramures august 9, 2023 at 9:19 pm

[…] EXCLUSIV: FLAGRANT BAIA MARE – Clanul Varga DECAPITAT de ofițerii antidrog. O femeie și trei… baia marecrimă organizatădroguri de mare riscflorin vargamaramureșpolitiestiri baia marestiri maramuresurechiosuDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.