BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: Grindina a creat probleme la Cavnic. Vântul a ridicat sterilul de pe halda de la Tăuții de Sus și l-a dus peste Baia Mare

Duminică seara au fost două coduri de vreme severă emise pentru mai multe localități din Maramureș.

Un cod portocaliu pentru Cavnic, Strâmtura, Ocna Șugatag, Cernești, Budești, Giulești, Călinești, Băiuț, Botiza, Desești, Poienile Izei. S-au anunțat averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. Iar codul a creat probleme mai ales în zona Cavnicului. Acolo a căzut grindină.

Cel de-al doilea cod a fost galben și a vizat localitățile Târgu Lăpuș, Copalnic-Mănăștur, Șisești, Suciu de Sus, Cupșeni, Cernești, Lăpuș, Băiuț, Coroieni, Vima Mică. Aici s-au anunțat descărcări electrice, averse care local vor acumula peste 15…20 l/mp, intensificări ale vântului.

În Baia Mare a suflat vânt iar acesta a ridicat praf de steril de pe halda de la Tăuții de Sus. Totul praful otrăvitor a fost adus peste municipiul Baia Mare. Imaginile video au fost surprinse de cititorii noștri tocmai de pe dealurile Prelucii iar acestea ne-au fost trimise pentru ca toată lumea să le poată vedea. Vechile probleme ale haldelor de steril din Maramureș nu au fost rezolvate deși au trecut ani bune de la închiderea mineritului în întreg județul.

Te-ar putea interesa si

AVERTIZARE: Risc mare de avalanșă în Munţii Rodnei. Nivelul de alertă a fost actualizat la cinci

Redactie

NU S-A SINUCIS: Moartea Dumitritei din Laschia a survenit ca urmare a intoxicatiei cu dioxid de carbon (EXCLUSIV)

Vasile Dale

VIDEO: Imagini senzaționale de la ediția 8 a Festivalului Maramureș Ballon Fiesta, Rogoz 2023

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.