BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Chioarului

EXCLUSIV VIDEO ȘOMCUTA MARE: Polițistul în timpul serviciului este persoană PUBLICĂ, nu privată! Unii polițiști habar nu au ce înseamnă protecția datelor cu caracter personal!

O transmisiune LIVE pe o rețea de socializare ne-a făcut să ne prăpădim de râs. Protagoniști: un bărbat care administratorul unui magazin de pe strada Calea Mireșului și un polițist din Șomcuta Mare. Nu o să comentăm dacă proprietarul magazinului alimentar a greșit sau nu, însă reacția filmată a polițistului este demnă de cascadorii râsului! Practic domnul polițist habar nu are ce înseamnă GDPR-ului (protecția datelor cu caracter personal). Și atunci ne mai mirăm că vedem în întreaga țară atâtea cazuri în care polițiștii greșesc flagrant. Vezi cazul de la Constanța, din 2 Mai – Vama Veche. Și exemplele ar putea continua.

Domnul polițist filmat spune pe un ton răspicat: ”Ce faci? Dumneata încalci legea pentru că dumneata îmi transmiți mie datele personale, cu caracter personal. Deci pe mine mă filmezi acuma. Deci încă odată îți aduc la cunoștință. Îți spun că tu mă filmezi acuma cu datele mele persoanele și nu sunt de acord să le pui în spațiul online. Nu sunt de acord să le distribui!”.

Greșit domnule polițist!!! Conform legii polițistul este persoană publică în exercitarea atribuțiilor de serviciu! În consecință în filmare polițistul nu este persoană privată, ci publică. Iar fața domniei sale nu reprezintă o încălcare a GDPR. De altfel, nici acord pentru filmare nu trebuie. Polițistul, persoană publică în cazul de față se afla într-un spațiu privat (interiorul magazinului) sau în uliță (la plecare). Dacă era în sediul poliției era cu totul altă discuție.

Poate mai marii Poliției Române ar trebui să îi mai ducă periodic la cursuri pe domnii polițiști, nu de alta dar pur și simplu râd și curcile de ceea ce se spun câteodată.

Repetăm: în acest articol nu este vorba despre ce a greșit sau nu administratorul magazinului. Nu cunoaștem toate detaliile. Știm doar că ar fi fost amendat cu 20.000 de lei iar procesul-verbal nu a fost semnat de contravenient.

CITEȘTE ȘI , CU ACELAȘI POLIȚIST:

Te-ar putea interesa si

SIGHETU MARMAŢIEI: Râul Ronișoara a ieșit din matcă în apropiere de Muzeul Satului (FOTO)

Vasile Dale

FOTO / ACTUALIZARE: Pieton lovit pe trecere, în zona Semilună

Redactie

L-AȚI VĂZUT? Un bărbat din Târgu Lăpuș este de negăsit de o săptămână (FOTO/ACTUALIZARE)

Vasile Dale

7 mesaje

Stirile Zilei august 24, 2023 at 5:37 pm

Foarte multi politisti nu cunosc legile. is recalcitranti si agresivi,Chiar si in sectia de politie ai dreptul sa filmezi,mai putin in zona administrativa.in rest pe domeniul public si in spatiile de utilitate publica poti filma oricand.
Rusine politistilor care fac curcile sa rada

Raspunde
Neluțu august 24, 2023 at 8:39 pm

Deci magazinul/barul nu e loc public? Ia vezi ce înseamnă loc public in acceptiunea codului penal, jurnalistule! Dacă și-ar bate capul polițistul sa va cheme in judecată, v-ați caca pe voi și tu și analfabetul ala ce filmează…

Raspunde
Vasile Dale august 24, 2023 at 8:50 pm

Ai noroc că ți-am lăsat comentariul! Nu ai înțeles absolut nimic din ce am scris. Mai citește, poate mai du-te pe la școală. Abia aștept să mă dea în judecată! Sunt obișnuit 😉 Și câștigător de fiecare dată. Numai bine.

Raspunde
Vasile Dale august 24, 2023 at 8:54 pm

Ca să îți explic așa ca la analfabeti: nu barul/magazinul este subiectul știrii! Nu contează dacă este sau nu spațiu public! Subiectul este polițistul: care este persoană publică în timpul serviciului. Nici nu contează unde se află în timpul serviciului! Poate fi filmat (cu câteva excepții clar stipulare în legislație). Oare ați înțeles sau trebuie să traduc în altă limbă? Apropo așa ca fapt divers: citiți și asta (același polițist): https://vasiledale.ro/2020/06/09/abuz-al-politiei-rutiere-actualizare-un-om-de-afaceri-din-iasi-a-ramas-fara-permis-dupa-o-depasire-neregulamentara-la-satulung-video/

Raspunde
Legis august 25, 2023 at 4:26 pm

Ca un cititor care nu sustine partea nimanui dar apreciaza ca o stire sa fie corecta si completa ar trebui sa stim ca „Date cu caracter personal” înseamnă orice informaţii privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („Persoana vizata”). O persoana fizica identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identităţii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.
Deci tehnic daca doresti sa publici imaginea unui functionar public fie el in exercitarea unor atributii de serviciu sau nu trebuie sa ai acordul acestuia ori sa blurezi imaginea sa.
Haideti sa ne informam foarte bine inainte sa sustinem anumite lucruri online sau live.
O zi frumoasa !

Raspunde
EXCLUSIV: POLIȚIȘTI LAȘI ȘI FRICOȘI – Bătaie cruntă la Brener Baia Mare soldată cu 2 răniți. Asistenți medicali agresați după ce polițiștii i-au abandonat la locul intervenției – Stiri din Maramures august 27, 2023 at 12:45 pm

[…] în unitățile de poliție din toată țară. Angajați slab pregătiți, angajați care habar nu au legislația, angajați fricoși și lași care fug mâncând pământul când intervin la scandaluri. Ei bine, […]

Raspunde
Radu august 27, 2023 at 12:53 pm

Cred că polițistul a greşit şi trebuie să fie sancționat disciplinar! Iar dacă este aşa, la a doua abatere ar putea fi dat afară din politie!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.