Important

VACANŢĂ ŞCOLARĂ: Poliţiştii maramureşeni, alături de copiii aflaţi în tabere la Ungureni, Breb, Ocna Șugatag și Repedea

Și în această săptămână lucrătorii Biroului Siguranța Școlară au continuat activitățile desfășurate în vacanța școlară. Cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, au fost realizate activități în cadrul Proiectului ,,Maramureșul susține excelența” la taberele organizate în localitățile Ungureni, Breb, Ocna Șugatag și Repedea pentru elevii premiați la olimpiadele și/sau concursurile școlare.

În cadrul sesiunilor de informare, elevii prezenți au aflat care sunt consecințele și riscurile asociate fenomenului de cyberbullying și a infracțiunii de violare a vieții private care se manifestă în rândul elevilor, pe perioada vacanței. O altă temă importantă și de impact abordată cu cei prezenți, atât elevi, cât și dascălii acestora, a fost: consumul de droguri, alcool și alte substanțe interzise. S-a insistat pe pericolul pe care îl reprezintă consumul unor astfel de substanțe pentru sănătate și au fost prezentate efectele devastatoare ale acestora asupra consumatorilor, dar și asupra familiilor acestora.

Totodată minorilor le-au fost prezentate limitele răspunderii contravenționale și penale în cazul săvârșirii unor fapte care contravin legii.

Spre sfârșitul activităților, elevii au avut ocazia să pună întrebări organelor de poliție referitoare la aspectele discutate.

Concluzia la care am ajuns toți cei prezenți, indiferent că vorbim de elevii olimpici la limbi moderne, la arte, la fizică sau la chimie este că printr-o mai mare implicare și atenție din partea tuturor la ce se petrece în jurul nostru, putem contribui la in mediu mai sigur și că uneori simplă preocupare/intervenție poate preveni un eveniment negativ.

Lucrătorii Biroului Siguranța Școlară vor continua cu aceste activități preventive în perioada rămasă din vacanța școlară.

Te-ar putea interesa si

METODA ACCIDENTUL: 12 NOI ÎNȘELĂCIUNI ȘI 26 DE TENTATIVE NUMAI ÎN JUDEȚUL MARAMUREȘ

Vasile Dale

SPITALUL JUDEŢEAN BAIA MARE: Intervenții complexe de endoprotezare aortica – EVAR

Redactie

ÎN SPRIJINUL CETĂŢENILOR: Recomandările Jandarmeriei Montane Maramureş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.