Important

Restaurante, baruri şi cafenele din judeţ, verificate de polițiști. S-au dat sancțiuni de aproape 60.000 lei pentru neluarea măsurilor de securitate în obiective

Mijloacele mecano-fizice de protecție și sistemele de detecție, supraveghere și alarmare se instalează în baza Analizei de risc la securitatea fizică a obiectivului și a prevederilor stabilite de Legea nr. 333/2003 și H.G. 301/2001. Implementarea acestor măsuri conferă un plus de siguranță bunurilor, valorilor deținute și asigură protecția persoanelor.
În cursul lunii august a.c., polițiștii de ordine publică, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul sisteme de securitate private, au efectuat 78 de controale la sediile restaurantelor, barurilor, cafenelelor de pe raza județului. Obiectivele au vizat respectarea prevederilor legale privind întocmirea Analizei de risc la securitatea fizică a obiectivului, verificarea modalității de realizare a pazei și protecției bunurilor și verificarea implementării și funcționalității sistemelor tehnice de protecție și de alarmare împotriva efracției.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că administratorii a 40 de obiective nu au putut prezenta Analiza de risc la securitatea fizică. Abaterile constatate de polițiști s-au materializat prin aplicarea a 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.000 lei.
În toate cazurile în care au fost constatate deficiențe, polițiștii au stabilit măsuri clare și termene de remediere, fiind totodată efectuate instruiri ale personalului în vederea sporirii vigilenței și capacității de reacție în situația comiterii de infracțiuni contra patrimoniului.

Te-ar putea interesa si

Doi ucraineni, arestați preventiv pentru călăuzirea a 13 cetățeni turci

Redactie

ÎN PATRU ZILE: Opt situații de urgență pentru pompierii maramureşeni

Vasile Dale

ZIUA-N AMIAZA MARE: S-a furat o maşină de pe strada Progresului

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.