BREAKING NEWSEvenimentNationalRecomandate

Un bărbat a murit după ce i s-a refuzat transferul la trei spitale. Familia a făcut plângere penală

Un sătmărean în vârstă de 52 de ani a decedat după ce a avut un accident cu scuterul. Bărbatul s-a dezechilibrat și a căzut, dar a urcat pe propriile picioare în ambulanța venită să îl transporte la spital. Sătmăreanul ar fi suferit o fisură la trahee, iar cum Satu Mare nu are secție specializată, medicii ar fi cerut transferul către un alt centru din țară.

Oradea, Baia Mare și Cluj erau centrele unde sătmăreanul ar fi putut primi îngrijirea medicală care să îi salveze viața dar, spun doctorii sătmăreni, transferul a fost refuzat. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, și-a revenit, dar apoi, până ca soția să ajungă la spital, a decedat. Acum, avocatul familiei spune că va formula o plângere penală, în timp ce managerul spitalului din Cluj spune că n-a primit solicitare de transfer, doar i s-au cerut sfaturi.

Pentru că avea o fisură de trahee iar la spitalul din Satu Mare nu este niciun specialist în chirurgie toracică, medicii de acolo au cerut ajutor în zadar colegilor, titrează jurnaliștii de la Pro TV.

Bărbatul din comuna Beltiug lucra ca șofer în Germania, dar a venit în vacanță acasă. Joia trecută acesta a ieșit la plimbare cu un scuter, iar într-o clipă de neatenție s-a dezeclibrat și a căzut din mers. Un martor a sunat la 112. 

„A derapat cu scuterul și i-a căzut pe piept. Un consătean l-a găsit și m-a sunat că îi e rău la soțul și ce să facă, dacă să sune ambulanță. În salvare s-a urcat pe picioarele lui,” a povestit soția sătmăreanului.

La spitalul din Satu Mare au ajuns imediat și copiii bărbatului, iar medicii le-ar fi transmis că este în stare stabilă, că i-au făcut un computer tomograf, dar că vor repeta investigația. După aproape zece ore de la internare, un reprezentant al spitalului a sunat-o pe soția pacientului ca să îi spună că a intrat în stop cardio-respirator, dar și-ar fi revenit. Până a ajuns biata femeie la spital s-a stins. Abia atunci a aflat că medicii au cerut ajutor colegilor din Cluj, Oradea și Baia Mare.

„Între 05:00 și 06:00 dimineața am vorbit și mi s-a spus că a făcut un stop cardiac și la 07:00 dimineața mi s-a spus că s-a refuzat transferul de la spitalul din Satu Mare, că s-a încercat sau au încercat transferul. Nu i-au dat nicio șansă la viață, la 52 de ani,” a mai povestit soția bărbatului.

În Spitalul Județean din Satu Mare nu sunt specialiști în chirurgie toracică și cu atât mai puțin o secție dedicată.

„Vom formula o plângere penală față de faptă. Vom vedea care a fost motivul refuzului de preluare și la ce moment a fost făcută această solicitare raportat la diagnosticul destul de grav,” a declarat avocatul Ovidiu Silaghi.

Managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca a precizat că nu li s-a cerut transferul în mod oficial, ci doar sfatul.

„Medicul de gardă din ATI din serviciul de urgență, din UPU, din Satu Mare, a contactat medicul de gardă din chirurgia toracică a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj. I s-a spus să adreseze celui mai apropiat Centru de Chirurgie Toracică, din Baia Mare, care are dotarea necesară, Terapie Intensivă. E la o oră distanță și poate să îi monteze tub de dren. I-a spus exact ce trebuie să facă,” a spus Vasile Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca: 

Cei de la Spitalul din Satu Mare susțin că bărbatul era transportabil, dar că au fost refuzați de toate cele trei centre medicale.

sursa: Pro Tv

Te-ar putea interesa si

Cadou din partea Ștrandului Tășnad, pentru toți turiștii din acest an „E felul nostru de a le mulțumi”

Vasile Dale

URMARE PERCHEZIȚII: Traficanții erau fără scrupule: Se foloseau de minori pentru a-și vinde drogurile. Nevestele liderilor jelesc lângă bolizi de mii de euro

Vasile Dale

FOTO: Un taur scăpat de la abator a intrat în curtea unei firme. A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor locali

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.