BREAKING NEWSEvenimentNational

VIDEO: Pericol de explozie în Satu Mare lângă o stație de combustibil. Intervine echipajul CRBN de la ISU Maramureș!

Potențial pericol de explozie în județul Satu Mare, chiar lângă o stație de combustibil de la ”kilometrul zero”, pe Drumul Național 1F, în zona Supur, la limita cu județul Sălaj. Totul s-a întâmplat astăzi, în jurul orei 19.30. Conform informațiilor PresaSM, chiar lângă o stație de combustibili s-a forat o fântână, iar apa amestecată – potrivit primelor suspiciuni – cu gaz țâșnește la zeci de metri înălțime.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul este oprit pe DN 19A, în afara localității Supuru de Sus, județul Satu Mate, către limita cu județul Sălaj, ca măsură de prevenție, fiind delimitat un perimetru de siguranță după ce au fost semnalate degajări de gaze în urma unor lucrări de forare.

Polițiștii și pompierii au închis total zona și circulația rutieră. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, care asigură zona până ajung echipele specializate pentru a evalua situația. Mai exact, se așteaptă echipa de la furnizorul de gaze naturale, care deține aparatura necesară pentru a face măsurători și pentru a confirma sau infirma dacă există un pericol real de explozie.

ACTUALIZARE, ORA 21.00: Cei de la Delgaz susțin că nu au nicio conductă în zonă. În aceste momente se așteaptă la fața locului un echipaj CBRN (intervenție chimică, biologică, radiologică și nucleară) din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

ACTUALIZARE, ORA 21.45: Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare a emis o atenționare RO-ALERT pentru zona Supur și Bogdand! Echipajul CBRN face măsurători în aceste momente!

ACTUALIZARE, ORA 22.30: Surse avizate au precizat pentru PresaSM că potrivit primelor măsurători realizate de specialiștii de la E-ON și specialiștii CBRN Maramureș NU se confirmă prezența gazului. Dar – pentru siguranță – se așteaptă echipajul CBRN din cadrul ISU Bihor și doar după aceea se va da drumul traficului rutier.

ACTUALIZARE, ORA 01.00: Din păcate, după noi testări efectuate la fața locului de către specialiștii CRBN a rezultat că există emisii de gaz metan. Motiv pentru care drumul național care trece prin zonă rămâne închis.

Te-ar putea interesa si

VITEZA: A RUPT UN STALP DE CURENT SI A LASAT UN CARTIER DIN BAIA MARE FARA CURENT (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

EXCLUSIV: Trei bărbaţi şi două femei, săltate de poliţişti la Şomcuta Mare – ACTUALIZARE

Redactie

FOTO – Șomcuta Mare: Primăria a ecologizat zona de pe Calea Mireșului unde a depozitat gunoaie provizoriu

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.