BREAKING NEWSEvenimentImportantMaramuresul Istoric

Cât costă cazarea în pensiunea lui Nicolai Tand, din Maramureș. Mulţi străini ajung aici: ”Sunt un om simplu, fecior de tâmplar”

Vestitul bucătar Nicolai Tand a fost numit, ieri, cetățean de onoare al comunei Rozavlea, din Maramureș. În exclusivitate pentru Playtech Știri, el ne-a vorbit, cu emoție, despre evenimentul de suflet, dar și despre afacerile sale, localul din București și pensiunea din locul natal, la care a meșterit și singur: ”Mă pricep, doar sunt fecior de tâmplar!”.

Nicolai Tand a fost numit, ieri, cetățean de onoare al comunei Rozavlea, din Maramureș

Nicolai Tand este obișnuit cu camerele de filmare, însă, ieri, când a fost numit cetățean de onoare al comunei natale, de-abia a reușit să pronunțe câteva cuvinte de mulțumire, în fața celor adunați să-l felicite:

”Sunt un om simplu, de la țară. N-am fost niciodată atât de emoționat, cum am fost când am fost numit cetățean de onoare al comunei în care m-am născut. Eu am plecat din Rozavlea, dar Rozavlea nu a plecat niciodată din mine.

Aici sunt acasă, sunt al pământului. Am fost și plecat din țară, iar când trăiam la Paris, de Crăciun sunam pe toată lumea de acasă, ca să-i aud colindând. Plângeam de dorul de casă. Acesta a fost și motivul pentru care m-am întors în România, ca să fiu mai aproape de casă”, ne-a declarat Nicolai Tand, exclusiv pentru Playtech Știri.

Și-a lăsat pensiunea pe mâna soției

Nicolai Tand este însă și un bun negustor. Cu banii câștigați ca bucătar și din televiziune, el și-a deschis un local în București, dar și o pensiune, cu 7 camere, în Rozavlea, Maramureș.S-a implicat până și în reparații:

”Cândva, aveam un gard din beton, făcut de tata, dar l-am schimbat cu unul din nuiele împletite, deși toată lumea mă întreba de ce fac asta. Acesta este, de fapt, Maramureșul.

Încerc că păstrez locurile, așa cum le-am primit de la bătrânii noștri, să vină turiștii pentru lemn, pentru țesături, pentru tradiții. Podelele pensiunii sunt puse de mine, doar sunt fecior de tâmplar! Este, de fapt, o casă de vacanță, o locație frumoasă, unde vin să petreacă și alții, cu o curte frumoasă, pot să vină și cu câini și cu copii mici. Nu este deloc scump la noi. Soția se ocupă de Casa Tand din Maramureș”.

Cât costă cazarea la pensiunea lui Nicolai Tand, din Maramureș

Prețul unei camere, în acest loc de vis, din Maramureș, gestionat de soții Tand, costă 150 de lei pentru o noapte de cazare. Nicolai își atrage turiștii cu o prezentare de suflet a locului, cu vorbe frumos meșteșugite:

”Casa are o grădină mare, unde copiii pot alerga în voie și se pot juca, foișor și loc pentru preparat grătarul. În cazul în care dorești să te relaxezi, în interior, ai la dispoziție livingul generos, în care poți sta cu familia și cu prietenii tăi la un “pahar” de vorbă sau să vizionezi un film la televizor. Pentru oaspeții care doresc să-și prepare singuri hrana, le punem la dispoziție bucătăria modernă și bine echipată, cu aragaz, cafetieră, frigider, prăjitor de pâine, veselă și tacâmuri.

Avem și o mașină automată de spălat vasele. La cerere, servim mâncare tradițională, din produse proaspete și organice”.

Citește întregul interviu pe Playtech Știri.ro.

Te-ar putea interesa si

Reacţia unui englez care vine pentru a doua oară de Crăciun în Maramureş

Redactie

EXCLUSIV: ”Urechiosu” și-a băgat în arest și iubita. Din arestul IPJ Maramureș, cumpăra și coordona vânzarea de droguri de mare risc

Vasile Dale

DISPOZIŢIE privind convocarea Consiliului Judeţean Maramureş în şedinţă ordinară

Redactie

1 mesaj

Eleonora octombrie 3, 2023 at 4:23 pm

Intr-adevar peisajul este fabulos si locatia este una de vis. Am fost acolo la inceputul verii si pot sa spun ca a fost un weekend de vis. Toata experienta mi-a adus aminte de vacanta petrecuta cu copii la rasnov la cazarerasnov.ro unde am fost cea mai frumoasa experienta la dino parc si la cetate.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.