BREAKING NEWSImportant

Peste 50 de copii, profesori, părinți, jandarmi, polițiști, pădurari – cu toții am devenit astăzi „Echipa Munților Curați”

Jandarmeria Montană din Maramureș sărbătorește anul acesta 20 de ani de existență, prilej cu care am ales să petrecem această zi festivă împreună cu colegii noștri jandarmii montani, cu polițiști, pădurari, elevi, profesori și părinți, într-un loc cum nu se putea mai potrivit- în natură. Și pentru că tot astăzi elevii și profesorii sărbătoresc Ziua Educației, am desfășurat o veritabilă oră de educație civică și ecologică în zona Barajului Firiza.

La ora 9.00 am dat strigarea, ne-am îmbarcat în autobusul albastru al Jandarmeriei și am spus START aventurii. Ajunși la Firiza, atât cei mici, cât și cei mari, au făcut curățenie în pădure și pe traseul către lac, după care au ascultat încântați relatările jandarmilor montani despre întâlnirile cu urșii, despre cum recunoaștem urmele animalelor sălbatice, dar și despre misiunile de găsire și salvare a unor turiști rătăciți sau despre secretele unei drumeții reușite.
Reprezentanții Ocolului Silvic Firiza le-au vorbit copiilor despre importanța pădurii pentru viață, polițiștii i-au sfătuit să nu aibă încredere în necunoscuți, iar colegii de la Centrul Antidrog le-au oferit ca alternativă la droguri, petrecerea timpului în natură.
Atât elevii de liceu, însoțiți de profesorii lor, cât și micii preșcolari s-au străduit să adune cât mai multe gunoaie pentru a-și arăta grija față de mediul înconjurător și pentu a transmite mesajul că sănătatea munților noștri este și sănătatea noastră.

Le mulțumim copiilor de la Grădinița „Step by Step Baia Mare”, elevilor Școlii „Avram Iancu” Baia Mare”, Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” Baia Mare și Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare pentru prezență și imlicare, iar colegilor noștri montani le urăm :La mulți ani!

Sublocotenent, Gherasim Ioana-Anca, Purtător de cuvânt al I.J.J. Maramureş

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: Bărbatul din Cerneşti dispărut la început de august a fost găsit spânzurat de 40 de vânători – actualizare

Redactie

SE CAUTĂ: Economist junior / senior pentru un depozit din Şomcuta Mare

Vasile Dale

Un tânăr din Maramureș a adus magia din Bali în România. Turişti din toată lumea ajung aici, cuceriţi de resortul modern: „E un loc de vis”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.