Important

Poliția, partener cu rol activ în prevenirea consumului de droguri

Șeful Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș, comisar șef de poliție MIHAI GHERMAN a participat ieri, 5 octombrie a.c., la lansarea Campaniei de informare și suport antidrog pentru părinți „PROTEJEAZĂ INOCENȚA COPILĂRIEI!”, desfășurată la Teatrul Municipal Baia Mare. Domnul inspector șef și-a exprimat disponibilitatea ca instituția pe care o conduce să sprijine demersurile oricăror entități publice sau private în efortul de prevenire și combatere a consumului de droguri, considerând esențială relația dintre instituții, școală și familie.

De asemenea a adresat felicitări Inspectoratului Școlar Județean Maramureș pentru inițiativa acestei campanii și a subliniat importanța creării unui climat familial adecvat dezvoltării psiho-emoționale a copiilor, precum și nevoia consolidării relației familie-școală.

Polițiștii I.P.J. Maramureș prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranța Școlară, desfășoară constant activități preventiv-informative în unitățile de învățământ, fiind aproape de elevi, cadre didactice și părinți pentru a diminua fenomenul consumului de substanțe interzise.

A preveni înseamnă a educa, iar prin aceasta se dorește ca fiecare părinte sau cadru didactic să conștientizeze riscurile la care se expun copiii atunci când consumă droguri și să recunoască semnele și simptomele aferente consumului, cum sunt schimbările comportamentale. Totodată să cunoască factorii de risc și măsurile de protecție, pentru a putea veni în sprijinul copiilor.

Rolul proactiv al familiilor în viața copiilor este necesar atât pentru formarea sau întărirea abilităților pentru creșterea influenței factorilor de protecție, cât și pentru reducerea influenței factorilor de risc privind consumul de droguri.

Te-ar putea interesa si

Doi tineri de 19 ani au dosare penale pentru infracţiuni rutiere

Vasile Dale

FOTO: Se continua asfaltarea străzile în toate satele din comuna Mireșu Mare

Vasile Dale

PAZA BUNĂ TRECE PRIMEJDIA REA: O femeie care a încercat să fure bunuri dintr-o casă a fost prinsă şi reţinută pentru 24 de ore de poliţiştii din Baia Sprie

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.