BREAKING NEWSEvenimentNationalRecomandate

EXCLUSIV: Pelerinii din Maramureș captivi în războiul din Israel au ajuns în această seară acasă (actualizare 3)

Vă prezentam ieri după amiază declarații și imagini exclusive din Palestina și Ierusalim, acolo unde 56 de pelerini din Maramureș și Gherla erau în vizită la locurile sfinte din Israel.

Preotul paroh din Mesteacăn Mircea Lung ne-a povestit în exclusivitate despre clipele grele prin care au trecut cei din grupul de pelerini.

”Acum avem confirmarea că astăzi în jurul orei 11 vom pleca de la hotelul din Ierusalim spre aeroportul din Tel Aviv. La ora 13 ar trebui să ajungem la aeroport, iar zborul spre casă îl avem programat la ora 16.30. Vom zbura spre București, iar de acolo venim cu autocarul spre Maramureș. Avem mari emoții pentru drumul spre aeroport. E plin de armată pe străzi, de soldați înarmați. Noaptea a trecut cu bine deși nu prea am putut dormi niciunul dintre noi. Să ne revedem cu bine acasă. Doamne ajută” ne-a spus preotul Mircea Lung.

ACTUALIZARE (ora 11.00)

Autocarele au ajuns la hotelul din Ierusalim în care au fost cazați pentru o noapte pelerinii din Maramureș și Gherla. Ei au pornit spre aeroportul din Tel Aviv. „Spațiul aerian este închis însă sperăm să putem decola spre țară cu ajutorul MAE” ne-a transmis preotul din Mesteacăn, Mircea Lung.

ACTUALIZARE (ora 16.00)

Potrivit informaţiilor primite de la pelerinii maramureşeni şi clujeni, aceştia zboară spre casă cu un avion al companiei HiSky, deja şi-au predat bagajele şi vor ajunge România, pe Otopeni, la 18.55 .

ACTUALIZARE 3 (ora 16.30)

Avionul companiei HiSky a decolat de la Tel Aviv și a aterizat cu bine pe Aeroportul Otopeni din București, două ore mai târziu. Pelerinii din Maramureș s-au îmbarcat într-un autocar trimis de la Episcopia Maramureșului și Sătmarului și au pornit spre casă.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

VIDEO – CĂUTĂRI pe vf Polonica: Doi tineri din Ucraina au fugit din țară pentru nu fi trimiși pe front. Ei s-au rătăcit în munții Maramureșului la cota 1.600 m (actualizare)

Vasile Dale

TRAGEDIE: UN SOFER DIN GROSI A ACCIDENTAT MORTAL UN PIETON IN TURULUNG

Vasile Dale

S-A ALES CU DOSAR PENAL: S-a urcat fără permis la volanul unei maşini neînmatriculate şi a făcut accident

Redactie

2 mesaje

Claudiu octombrie 8, 2023 at 9:18 pm

Așa este dacă s-au rugat babele pe Facebook! Sunt toți bine pentru că rugile au ajuns acolo sus! …dar dacă ar fii fost eliminați de nebunii ăia, babele ar fi spus că așa a vrut Domnul. Când vă treziți de cap băi hodorogilor? Sper că generația mai tânără să nu calce pe urmele voastre!!!

Raspunde
Pelerinii din Cluj au aterizat la București. Preotul Mircea Lung: "Nu ne-am despărţit nicio clipă. Trăim toţi sau murim toţi" - I Love You Cluj octombrie 9, 2023 at 8:28 am

[…] ”Avem mari emoții pentru drumul spre aeroport. E plin de armată pe străzi, de soldați înarmați. Noaptea a trecut cu bine deși nu prea am putut dormi niciunul dintre noi. Să ne revedem cu bine acasă. Doamne ajută”, a declarat preotul Mircea Lung, pentru publicaţia maramureşeană vasiledale.ro. […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.