BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

Șofer înconștient: Surprins de polițiștii din Sighetu Marmației de două ori, în aceeași zi, sub influența băuturilor alcoolice. Un sălăjean de 19 beat criță la volan prin Baia Mare

La data de 6 octombrie a.c., polițiștii din Sighetu Marmației au surprins, la intervale orare diferite, un bărbat de 34 de ani din municipiu, conducând un autoturism pe străzile Bogdan Vodă și Lucian Blaga din municipiu sub influența băuturilor alcoolice.

La prima oprire efectuată de polițiști în jurul orei 18.00 pe strada Bogdan Vodă, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii i-au reținut permisul de conducere și i-au eliberat dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

La ora 21.35, bărbatul a fost identificat de un alt echipaj de poliție pe strada Lucian Blaga, la volanul unui alt autoturism dar, de data aceasta, cu o alcoolemie și mai mare, fapt dovedit prin testarea cu aparatul alcooltest, rezultând 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel că, bărbatul este cercetat pentru comiterea a două infracțiuni: conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

ACȚIUNI PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE DISCIPLINĂ RUTIERĂ

Pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei, în perioada 06– 08 octombrie 2023, polițiștii maramureșeni au executat acţiuni punctuale , în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, în care s-a urmărit prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Peste 70 de efective au acționat pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 169 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, din care 101 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Polițiștii maramureșeni au reținut 26 de permise de conducere.

Sălăjean prins beat criță prin Baia Mare

Polițiștii Biroului de Ordine Publică, aflați în serviciul de patrulare, au identificat pe bulevardul Independenței un autoturism, la volan aflându-se un sălăjean în vârstă de 19 ani.

Întrucât acesta ar fi emanat halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

  • ACCIDENT Ulmeni

Ieri, 8 octombrie, polițiștii din Ulmeni au stabilit faptul că, un tânăr de 21 de ani din Țicău, aflat la volanul unui autoturism pe D.J. 108T, ar fi intrat în coliziune cu un indicator rutier de pe partea dreaptă a sensului său de mers.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză, se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

  • ACCIDENT Sighetu Marmației

Sâmbătă, 7 octombrie a.c., polițiștii din Sighetu Marmației au intervenit la un accident rutier semnalat prin apel 112, produs la intersecția străzilor Gheorghe Lazăr și Eroilor din municipiu.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat de 67 de ani din municipiu, aflat la volanul unui autoturism, a surprins și accidentat un biciclist în vârstă de 73 de ani, rezultând vătămarea corporală a acestuia.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal din Sighetu Marmației în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Ambii conducători de vehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind zero.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE: Accident pe trecerea pentru pietoni în Tăuții Măgherăuș (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

REŢINUT PENTRU 24 DE ORE: Tânăr din Coltău, cercetat pentru tâlhărie calificată şi distrugere după ce a dat buzna în casa unei femei

Vasile Dale

VIDEO: CA-N NORD KOREEA – Ministrul Sănătății adus pe ascuns în Maramureș. ”Dumnezeul Maramureșului”, șeful DSP Maramureș l-a ascuns de presă

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.