BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

CEREA 50 de LEI: Șoferi agresați, mașini distruse pe DJ109G în cartierul Ponorâta. Judecătorii au arestat un localnic în vârstă de 24 de ani

 Ieri, 09 octombrie, polițiștii Postului de Poliție Coroieni au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a unui tânăr de 24 de ani din Vălenii Lăpușului. Ulterior acesta a fost arestat preventiv.

În fapt, la data de 07 octombrie a.c., la ora 17.17, polițiștii au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism pe D.J. 109G, prin cartierul Ponorâta, un tânăr s-ar fi urcat pe capota autoturismului său, iar din cauza mulțimii de persoane aflate pe partea carosabilă a fost nevoită să oprească autoturismul, moment în care tânărul aflat pe capotă i-a cerut 50 de lei. Din cauza faptului că a fost refuzat, acesta a luat o piatră cu care a distrus parbrizul autoturismului.

Totodată, în spatele autoturismului apelantei, au mai oprit alte două autovehicule, iar bărbatul i-a acostat și pe conducătorii acestora, cu scopul cerșetoriei.

Întrucât unul dintre conducătorii auto a refuzat să îi ofere bunurile solicitate, tânărul ar fi încercat să sustragă un portofel din habitaclul autoturismului, iar pentru a preveni furtul, șoferul l-a împins, moment în care a căzut pe partea carosabilă.

Ca urmare a leziunilor suferite, tânărul a fost transportat la Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș în vederea acordării de îngriji medicale de specialitate.

În cauză, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Târgu-Lăpuș, a dispus arestarea preventivă a tânărului pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și tentativă la tâlhărie calificată în formă continuată.

          Acesta a fost depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Maramureș.

Ce spune instanța

Solutia pe scurt: Admite propunerea PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA TG. LĂPUŞ şi în consecinţă: În temeiul art. 226 şi art. 223 alin. 2 C. pr. penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Moldovan Vitan Marin Costică, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „distrugere”, fapte prevăzute de art. 253 alin. 1 din Codul penal (2 fapte) şi „tentativă de tâlhărie calificată” în formă continuată, faptă prevăzută de art. 32 alin. 1 din Codul penal raportat la art. 233, art. 234 alin. 1, lit. e din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (2 acte materiale), totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 9.10.2023, până la data de 07.11.2023 inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

foto principal: googlemaps.ro.

Te-ar putea interesa si

ÎNCEP LUCRĂRILE / ACTUALIZARE: 300.000 de euro pentru a salva un cartier din Borșa (GALERIE FOTO)

Redactie

BĂTAIE DE JOC LA MINAUR BAIA MARE: Căpitanul și golgheterul echipei, neplătit de 3 luni: „Te antrenezi cu mine și cu asistenta până la finalul contractului”

Vasile Dale

L-A BĂTUT CEL DE SUS: A FURAT ÎNSĂ A FUGIT PE GEAM ȘI ȘI-A LUXAT PICIORUL. ARESTAT PE PATUL SPITALULUI

Vasile Dale

1 mesaj

Candela octombrie 10, 2023 at 8:59 pm

Mulțumiți-i lui Ropan!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.