Important

La sfârșitul lunii septembrie s-au efectuat două cazuri de EVAR la Spitalul Judeţean de Urgenţă

La sfârșitul lunii septembrie s-au efectuat 2 cazuri de EVAR – reparare endovasculară a unor anevrisme aortice abdominale de mari dimensiuni cu eminență de ruptură. Complexitatea cazurilor a fost dată de faptul că unul dintre cei 2 pacienți era cardiac cu state vechi(infarct miocardic, multiple stenturi coronariene, protezare valvulară aortică – operație pe cord deschis, aritmii cardiace persistente), iar celălalt prezenta un anevrism aortic abdominal gigantic, de 18 cm diametru(aproximativ de 9 ori mai mare decât diametrul normal al aortei la acel nivel), cu tromboză masivă asociată, ceea ce a făcut extrem de riscantă și de dificilă plasarea corectă a protezei. Ambele cazuri au fost finalizate cu succes, reușindu-se sigilarea anevrismelor, fără complicații și cu hemostază percutană (fără deschidere chirurgicală). De asemenea ambele proceduri s-au efectuat în anestezie locală cu pacientul treaz. Post procedural, pacienții sunt în stare bună, externați.
Echipa a fost compusă din: Dr. Filip Dan Florin – operator principal; Prof. Dr. De Donato Gianmarco, Universitatea Siena, Italia – proctor; As. medicali din cadrul LACCI: Pinte Viorel; Herța Aurica; Oanea Crinuța; Pintea Ionuț; But Ovidiu; Lupșa Claudiu; Oarga Olga – registrator medical; Costinar Claudia– îngrijitor; Ciurdaș Ana – infirmier; Oros Bogdan – brancardier.
Laboratorul de Angiografie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș, oferă pacienților posibilitatea unui astfel de tratament, fiind printre puținele spitale din nord-vestul țării care efectuează acest tip de procedură, beneficiind de toate specialitățile necesare și de pregătirea profesională specifică a echipei: anestezie-terapie intensivă, cardiologie, ecocardiografie, cardiologie intervențională, chirurgie cardiovasculară, imagistică medicală. Până în prezent, în cadrul SJUBM echipa noastră a efectuat cu succes și fără complicații, 29 cazuri EVAR, finanțate prin programul național.

Te-ar putea interesa si

SCANDAL LA FĂRCAȘA: Tânăr violent, reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. A fost arestat preventiv

Vasile Dale

Uniunea Europeană, alături de campania umanitară derulată în Maramureș. De Sărbătorile Pascale, Germania trimite TIR-uri cu cele necesare ucrainenilor

Redactie

CARITABIL: „Ajutăm un copil prin mişcare!”, competiţie pentru sprijinul fetiţei care a suferit arsuri în explozia de la Botiza

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.