BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

FOTO / VIDEO: O femeie de etnie rromă a furat economiile unei pensionare din Sighet. Poliția pare dezinteresată de caz



Un furt s-a petrecut în municipiul Sighetu Marmației în ziua de miercuri, 11 octombrie a.c., pe str. Gh. Șincai. În jurul orei 12 amiaza, o femeie de etnie rromă, care obișnuiește să fure și să cerșească în parcarea de la Kaufland (și nu numai), a deschis poarta unei case ce nu era încuiată, intrând în curte și mai apoi în casă, de unde a sustras o sumă de peste 3.500 lei, părăsind cu calm casa și văzându-și de drum.

Victima hoaței era în casă, însă într-o altă cameră. Nici nu vrem să ne gândim ce s-ar fi putut petrece dacă hoața dădea peste pensionara neajutorată.

Banii sustrași reprezentau economiile unei doamne pensionar, bani puși deoparte pentru încălzire și alte utilități. Hoața este cunoscută în Sighet ca practicând cerșitul în zona supermarketului Kaufland și care mai fură prin oraș, victimele sale fiind cu predilecție bătrâni, cărora le sustrage portmoneele. Femeia, de etnie rromă, face parte din grupul de cerșetori care exploatează minori în acest sens, fapta fiind de fapt o infracțiune. O infracțiune des practicată în Sighet, însă de care Poliția pare dezinteresată.

La fel de dezinteresată au fost polițiștii, potrivit declarațiilor membrilor familiei care ne-au raportat cazul. Fiul pensionarei victime a escroacei ne-a relatat că a anunțat Poliția de cele petrecute la scurt timp după comiterea furtului, dând inclusiv detalii legate de identitatea femeii hoațe, pe nume L. Maricica, și oferind imaginile surprinse de o cameră video din zonă. Răspunsul polițiștilor a fost unul dezarmant, aceștia comunicând victimei că nu pot acționa de îndată, în sensul de a ridica hoața, ci că vor urma „cursul normal al investigației”, care este unul de durată. Pe scurt, victima nu are nicio șansă de a-și recupera prejudiciul suferit (banii de încălzire etc.), iar polițiștii care anchetează cazul sunt lipsiți de interes și empatie față de victimă.

Poate, într-un an-doi, o vor chema pe hoață la audieri, iar un procuror leneș va da clasare dosarului penal, arătând că nu merită efortul din partea statului pentru a o trimite în judecată pe infractoare. Din păcate, nici polițiștii și nici procurorii nu mai sunt ce au fost, în prezent nu tare au chef de lucru, dând clasări pe bandă rulantă la cele mai multe dosare instrumentate.

Sursa: Sighet 247

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Impact violent între doua maşini la Ocna Şugatag. O maşină s-a răsturnat. Trei copii au scăpat teferi (ACTUALIZARE)

Redactie

FOTO, VIDEO: Prima ninsoare din acest an la Borşa

Redactie

FOTO: Un şofer a ars de viu în maşină în urma unui accident rutier

Redactie

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.