BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

Doi maramureșeni depistați cu aproximativ 13 grame de substanțe interzise, în Vișeu de Sus și Crăciunești

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat, în două autoturisme oprite în trafic, pe raza localităților Vișeu de Sus și Crăciunesti, doi tineri în vârstă de 18, respectiv 25 de ani asupra cărora au fost descoperite mai multe pliculețe cu substanțe susceptibile a fi interzise.

Ieri, 14 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, un echipaj mobil din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control, în localitatea Vișeu de Sus, județul Maramureș un autoturism, marca Volkswagen înmatriculat în România, condus de către o tânără, în vârstă de 28 de ani, domiciliată pe raza județului Maramureș.

În autoturism, se mai afla, în calitate de pasager, un tânăr de 18 de ani, tot din județul Maramureș. În urma verificărilor specifice efectuate asupra pasagerului, polițiștii de frontieră au descoperit două pliculețe, ce conțineau un praf de culoare alb-cristalină (posibil MDMA), în greutate de aproximativ 2 grame, despre care tânărul a declarat că sunt pentru consum propriu.

Imediat după miezul nopții, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, la ora 00.15, au oprit pentru control, pe raza localității Crăciunești, un autoturism, marca BMW, înmatriculat în România, în care se aflau patru persoane.

Și în acest caz, în urma controlului amănunțit asupra mijlocului de transport, pe bancheta din spate, a fost descoperit un pliculeț ce conținea aproximativ un gram cu substanță de culoare verde-olive (posibil Cannabis). Totodată, asupra unuia dintre pasagerii ce se aflau pe bancheta din spate, a mai fost descoperit un pliculeț ce conținea o substanță de culoare alb-cristalină (posibil MDMA), de aproximativ 10 grame. Și acest tânăr a declarat faptul că substanțele erau pentru consum propriu.

Drept urmare, pliculețele cu materiale susceptibil a fi substanțe interzise au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, cumpărare sau deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.

Substanțele au fost ambalate, sigilate și transmise către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș în vederea continuării cercetărilor, existând suspiciunea săvârşirii unor fapte penale incriminate de Legea 143/2000.

Te-ar putea interesa si

SIGHETU MARMAŢIEI: Mai mulţi cetățeni, plini de „spirit civic” și „civilizație”, scuipă coji de semințe pe aleea din Parcul central. Poliția locală doarme

Redactie

INCONŞTIENŢĂ LA POIENILE DE SUB MUNTE / ACTUALIZARE: Un minor a fost filmat la volanul unei mașini de teren. Imaginile, postate pe Facebook. Poliţiştii s-au sezizat din oficiu şi au demarat cercetările (foto, video)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO – TRAGEDIE LA MIREȘU MARE: Un șoferul a murit după ce s-a izbit cu 130 km/h de un stâlp. Mașina a luat foc

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.